enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0373
EURO
37,9694
ALTIN
2.821,50
BIST
9.958,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
23°C
Samsun
23°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

2023 seçimleri referandum olacak

2023 seçimleri referandum olacak
Samsun Reklam Ajansı
5 Mayıs 2022 10:32
A+
A-

Sığınmacılar konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 2023 yılında yapılacak seçimlerin ‘sığınmacılar kalacak mı, gidecek mi?’ referandumuna dönüştüğünü söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Türk halkı bu iki seçenek arasında seçimini yapacak” dedi.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün haberine göre, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 2023 seçimlerinin referanduma dönüştüğünü söyledi. Özdağ, son 10 yılda Türkiye’ye sığınmacı göçü yaşandığını söylerken, “Ülkemizde son 10 yılda dünyanın en büyük göçü yaşandı. 5 milyon 300 bin sığınmacı Suriye’den, 1 milyon 500 bin civarında sığınmacı da Afganistan, Irak, İran ve Pakistan’dan geldi. Afrika ülkelerinden gelenlerle sığınmacı sayısı 8 milyonu aşıyor. Ayrıca, Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde de 3 milyondan fazla insanı besliyor. Bunun Türkiye’ye maliyeti, bir ay öncesinin rakamıyla 100 milyar doları geçti” dedi.

TÜRK HALKI SEÇİM YAPACAK

Birçok şehirde çok sayıda sığınmacı olduğunu belirten Özdağ, “Türkiye’deki sığınmacıların çok büyük bir bölümü İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa’da yerleşmiş durumda. Adeta Türkiye’yi ikiye ayıran bir hat üzerine yerleşmişler. Kilis’te sayısal üstünlük Suriyelilerde. Kısa süre sonra Hatay ve Kilis’in kaderini paylaşacaklar. Suriyelilerin doğum oranı Türk vatandaşlarının üç katı. Önümüzdeki yıllarda daha da artacağı anlaşılan küresel ısınma kaynaklı göçlerle yükümüz daha da ağırlaşacak ve hiç dayanılmaz hale gelecek. 2023 seçimleri bir referandum olacak ve ana konu ‘sığınmacılar kalacak mı, gidecek mi?’ olacak. ‘Gönüllü gidecekler’ diye Türk halkını kandıran partiler, ‘Gerekirse zorla hepsi gidecek’ diyen Zafer Partisi. Türk halkı bu iki seçenek arasında seçimini yapacak” ifadelerini kullandı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.