Samsun’da bulunan Akademi Hayvan Hastanesi, tam teşekküllü muayenehane ve ameliyathaneleriyle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet veriyor. Hastanede Türkiye’de 3 tane bulunan elektrokemoterapi cihazıyla kanser hastası hayvanlara da tedavi sağlanıyor.
2014 Eylül ayında bir klinik olarak kurulan Akademi Hayvan Hastanesi, 3 ay önce hayvan hastanesi statüsüne geçti. Hastane statüsüne geçilmesiyle 24 saat hizmet vermeye başlayan ve acil servisini kullanımına sokan Akademi Hayvan Hastanesi, Samsun’dan tüm Karadeniz bölgesi ve Türkiye’ye hizmet veriyor.
Hastanede gerçekleştirmedikleri cerrahi ameliyat olmadığını söyleyen Akademi Hayvan Hastanesi Veteriner Hekimi Ayberk Subaşı, “Bir muayenehane ve bir ameliyathane ile 200 metrekare mütevazı bir yerde bu yolculuğa başladık. İlk günden beri hedefimiz sadece Samsun değil, başta Karadeniz sonrasında tüm Türkiye’ye hizmet vermekti. Bu bağlamda öncelikle cerrahi anlamında uzmanlaştık. Ana branşımız cerrahi ama bunun yanında dahiliye, kardiyoloji uzmanlığımız da var. Cerrahide gerçekleştirmediğimiz ameliyat yok. Bu işin en zorlu kısmı nörolojidir. Bununla ilgili yüksekten düşme, trafik kazasına bağlı omurga kırıkları, boyun fıtıkları gibi her tedaviyi yapıyoruz. Genelde böyle hastalar çevre illerden sevk oluyor. Kardiyolojik olarak her türlü tedaviyi yapıyoruz. Ultrason olsun, EKG olsun. Labarotuvarımız tam teşekküllü. Kullandığımız cihazlar son teknoloji” ifadelerini kullandı.
Kedi ve köpeklerdeki kanser tedavisiyle ilgili bilgi veren Subaşı, “Kanser hastalığıyla gelen çok kedi köpek oluyor. Patolojisini yapıyoruz, rapor hazırlanıyor. Türkiye’de 3 tane olan elektrokemoterapi cihazıyla belirli bir bölgeye kemoterapi uyguluyorsunuz. Bu yöntemle tümöre karşı çok iyi sonuç alıyoruz. 5 ay önce bünyemize tomografi cihazı kattık. Özellikle tümeral durumlarda aktif olarak kullanıyoruz” sözlerini kaydetti.
Açıldıkları günden bu yana ileriyi hedeflediklerini belirten Subaşı, “2 kedi, 2 köpek muayenehanemiz var. Ultrason ve dijital röntgeni ayrı odaya koyduk. 20 köpek yatış bölümümüz, 50 kedi yatış bölümümüz var. Ameliyat sonrası bakımlarında buraları kullanıyoruz. Bazı karantina hastalarımız için de bölümlerimiz var. Başta 1 hekim ve 1 tekniker vardı. Şu anda kadromuz 5 veteriner hekim ve 1 gece nöbetçisi, 6 veteriner tekniker arkadaşımız var. Toplamda 11 kişilik bir kadroyuz. Hala ilerleyecek yolumuz var” diye konuştu.
Karadeniz bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet verdiklerini belirten Veteriner Hekim Ayberk Subaşı, “Şu anda bütün Karadeniz’e hizmet veriyoruz. Adana’dan İstanbul’dan Ankara’dan hasta geliyor. Yurtdışından gelen hastalarımız oldu. Bir sonraki hedefimiz MR cihazı. Kendimizi sürekli güncellemeye çalışıyoruz. Hastane statüsünü 3 ay önce kazandık. Zaten kliniğimizi ileriye dönük hazır yapmıştık. Artık 24 saat hizmet veriyoruz. Acil olarak hizmet veriyoruz. Samsun’da bu işi yapan tek hastane biziz. Karadeniz’de Ordu ve Giresun’da hayvan hastanesi var ancak bizimki kadar geniş kapasiteli hizmet veren bir yer yok” dedi.