enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
26°C
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
25°C

“ALO 153’ün yasal dayanağı yok”

“ALO 153’ün yasal dayanağı yok”
Samsun Reklam Ajansı
17 Eylül 2022 09:51
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, Meclis toplantısında Alo 153 Kent Yönetim Merkezi hakkında eleştirilerde bulundu.

Tekcan, Atakum’da bulunan ALO 153 hattının Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

“ALO153 hattının Büyükşehir’e tahsisinin gündeme gelmeden önce tüm belediye başkanları ve belediye bürokratları ile görüşülmesi, görüşlerin alınması gerekmekteydi. Yaptığımız değerlendirmelerde işlemin hukuki alt yapısının olmadığını, belediyelerin iş ve işleyişlerine müdahale ederek ademi merkeziyetçi yönetim anlayışın bertaraf edildiğini, belediyelerimizin sorumluluğu altında olan iş ve eylemlerin kayıt altına alınarak erk hakkının defizyona uğradığını görmekteyiz.

VATANDAŞ İÇİN ZAMAN KAYBI

Alo153 hattının hangi makamlara tahsis edileceği Bilişim Teknoloji Başkanlığı tarafından belirlenmektedir. Atakum Belediyesi olarak adımıza tahsis edilmiş bir hat ve bu hattın kullandığı çağrı merkezimiz vardır. Çağrı merkezimiz 24 saat ihbar ve şikayetleri almakta, ilgili birimlere yönlendirmektedir. Bu hattımızın elimizden alınması, büyükşehir marifetiyle gelen ihbar ve şikayetlerin bize tekrar geri dönmesinin bir mantığı yoktur.  Bu uygulamanın tek çıktısı bize gelen şikayet ve ihbarların Büyükşehir Belediyesi tarafından kayıt altına alınmış olmasıdır. Bu bilgilerin kayıt altına alınması gelecek zamanda kimlerin ne zaman, ne amaçla kullanacağını bilinmemesi kafalarda büyük soru işaretleri bırakmaktadır. Ayrıca bu uygulama da vatandaş açısından zaman kaybı da olacaktır. 

YASAL DÜZENLEME YOK

ALO153 hattının düzenlenmesine dair herhangi bir yasal düzenleme yoktur. Bu hattın aktive edilmesi şu anda ihtiyaridir. Sisteme dahil olunması belediyelerin takdirindedir. Burada alınacak meclis kararı ile ALO153 hattının yasal dayanağının olması arzu edilmektedir.  

O yüzden bu komisyon kararına katılmıyoruz, şiddetle reddediyoruz. Eğer resen sisteme dahil edilirsek hakkımızı arayacağız

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.