enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Altın fiyatlarını bekleyen tehlike!

Altın fiyatlarını bekleyen tehlike!
Samsun Reklam Ajansı
14 Şubat 2022 16:17
A+
A-

Son günlerde dövizin aksine güçlü bir yükseliş gerçekleştiren altının ateşini Rusya-Ukrayna krizi yükseltti. Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, sürekli bir yükseliş eğiliminde olan altının Rusya-Ukrayna savaş söylentileri nedeniyle değer kazandığını ifade etti.

ONS ALTIN 2 BİN DOLARI GEÇER

Savaş çıkma ihtimalinin altın fiyatlarını yükselttiğini dile getiren Salih Özman, “Güvenli liman olan altın dünya krizlerinden ve savaşlarından çok yakın oranda etkileniyor. Şu anda da gündemde olan Ukrayna-Rusya savaşı altın fiyatlarını tetikliyor. Altın fiyatlarının enflasyon ile birlikte düşmeyeceği kesinleşirken, savaş söylemleriyle de artış eğilimine girdi. Rusya’nın Ukrayna’ya fiziki olarak bir işgal girişiminde bulunması savaşın boyutunu büyüteceği için altının ONS fiyatı 2 bin dolar seviyesini geçer. Söylenen boyutta bir savaş çıkması durumunda altının ONS fiyatı dünya bazında 2200 dolar civarına oturur. Altının gram fiyatı Türkiye’de Ocak ayının başında 760 TL civarındaydı. 2021 yılı 29 Aralıkta ise 715 TL’ydi. Şu anda ise altının gramı 815 TL’den işlem görüyor. Bugün itibarıyla bilezik gram satış fiyatı 790 TL, çeyrek altın 1353 TL, yarım altın 2706 TL ve tam lira 5562 TL’den satılıyor” ifadelerini kullandı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.