enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Asgari ücret masasına gelecek rakamlar belli oldu

Asgari ücret masasına gelecek rakamlar belli oldu
Samsun Reklam Ajansı
30 Kasım 2022 10:30 | Son Güncellenme: 30 Kasım 2022 10:31
A+
A-

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı için tarafların masaya oturacağı ücret aşağı yukarı şekillenmeye başladı.

2023 asgari ücreti için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7-8 veya 9 Aralık’ta toplanacak. Milyonların merakla beklediği kritik toplantı öncesi rakamlar netleşmeye başladı. İşçi sendikasının 10-13 bin TL’ye kadar ücret beklediği ancak pazarlığın 7.500-8.000 TL bandında yürüyeceği ifade ediliyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, 2023 asgari ücretini belirlemek için pazarlık masasına oturacak Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in davetiyle yarın bir araya geliyor. Yılın ilk buluşmasında işçi ve işveren temsilcileri birbirlerinin nabzını yoklayacak. Edinilen bilgiye göre pazarlığın 7.500-8.000 TL bandında yürüyeceği düşünülüyor.

İŞÇİ 8 BİN TL’Yİ CEBİNE KOYDU

Konuyla ilgili konuşan bir sendika başkanı “Aylardır öyle rakamlar uçuşuyor ki, işçi 8 bin lirayı aldı cebine koydu. Şimdi bunun üzerine ne alınabilir diye bekliyor” dedi. İşveren cephesinde de somut rakam dile getirilmemekle birlikte ‘enflasyon+10 puan’ gibi bir orana sıcak bakılıyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.