enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Atakum’da üreticiye ceviz desteği

Atakum’da üreticiye ceviz desteği
Samsun Reklam Ajansı
18 Kasım 2022 16:35
A+
A-

Atakum Belediyesi “Aşılı Ceviz Fidanı Destekleme Projesi” kapsamında üreticilere ceviz fidanları ulaştırılıyor.

Atakum Belediyesi tarımı ve üreticiyi destekleyici projelerine devam ediyor. Belediye tarafından başlatılan “Aşılı Ceviz Fidanı Destekleme Projesi” kapsamında üreticilere yüzde 50 hibe ile ceviz fidanı teslim edilmeye başlandı. Yaklaşık 8 bin ceviz fidanının üreticiye ulaştırıldığı projede Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, üreticilere fidanlarını teslim etti. 

Söz konusu projeyle ceviz fidanlarının yüzde 50 hibe ile üreticiye ulaştırıldığını söyleyen Deveci, “Şu ana kadar yaklaşık 8 bin adet fidan desteğimiz oldu. Fidanları teslim ederken nasıl dikilir, hangi koşullarda bakılır gibi konularda bilgilendirici broşür veriyoruz. Her alanda, özellikle kırsal mahallelerimizde çiftçilik yapılan mahallelerimizde ziraat mühendislerimiz, veteriner hekimlerimiz marifetiyle hem eğitim veriyoruz, hem de hayvan desteği, atalık tohum, fide gibi desteklerde bulunuyoruz. Bu tip desteklere ve üreticilerin eğitimine katkı vermeye sonuna dek devam edeceğiz” diye konuştu. 

İLK DEFA CEVİZ DİKECEĞİM

Projeden faydalanan Orhan Kahvecioğlu, çok güzel bir hizmet olduğunu söyleyerek, “Köyümüzde bir arazimiz vardı onu değerlendirmek istedik. Müracaat ettik ve sağ olsunlar fidanlarımızı aldık. İlk defa dikeceğiz, biraz da heyecanlıyız. Ürün aldığımızda inşallah başkanımıza da hediye ederiz” dedi. Bir diğer üretici Nursel Işık ise, “Çok mutluyum. Çok sevindim. Ceviz fidanımı dikeceğim, büyüteceğim. İlk defa cevizi ağacı dikeceğim. Belediyemize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.