enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Atila Tekcan: “Türkiye iktidar değişimine gidiyor”

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Atila Tekcan: “Türkiye iktidar değişimine gidiyor”
Samsun Reklam Ajansı
18 Mart 2023 16:19
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Atila Tekcan, CHP’den 28. Dönem Samsun Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Tekcan, Türkiye’nin iktidar değişimine gittiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Atila Tekcan, CHP’den 28. Dönem Samsun Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Tekcan, 18 Mart Çanakkale zaferi dolayısıyla tüm şehit ve gazileri anarak sözlerine başladı.

Türkiye’nin değişime doğru gittiğini dile getiren Tekcan, “Türkiye artık değişime gidiyor. Türkiye artık iktidar değişimine gidiyor. Sizler, yol arkadaşlarım bu değişime hazır mısınız? Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacak mıyız? Değerli arkadaşlar sizler bu tarihi ana şahitlik edecek ve katkı vereceksiniz. Siz de bu değişimin bir parçası olacaksınız. Bu işin onurunu, gururunu yaşayacaksınız. Tek adam rejimine hep beraber son verecek miyiz? Faşizme karşı omuz omuza mücadele edecek miyiz? Özgürlüklerimizi, insanca yaşam haklarımızı geri alacak mıyız?” ifadelerini kullandı.

HARAMİLERİN SALTANATINA SON VERECEĞİZ

Haramilerin saltanatına son vermek istediklerini belirten Tekcan, “İşte arkadaşlar bu salondan taştığımız gibi alanlarda da taşacağız. Haramilerin saltanatına artık son vereceğiz. Son vereceğiz. Arkadaşlar bunun için söz verdik. Biz bunun sözünü ilkokuldayken verdik, ne dedik andımızda? ‘Ey Büyük Atatürk: açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim’ Ant içtik arkadaşlar. Yemin ettik. Büyük Önder Ulu Atatürk’e söz verdik. Biz bu sözümüzü tutacağız” sözlerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk 80 yılında toplanan verginin toplam tutarının 700 milyar dolar olduğunu belirten Tekcan, AK Parti döneminde ise 2,7 trilyon dolar vergi toplandığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Ülke ilk 80 yılında 700 milyar dolarla büyüdü gelişti. Barajlar yapıldı, Keban, Atatürk, Çubuk, Hasan Uğurlu gibi. Havaalanları, otoyollar ve en önemlisi fabrikalar kuruldu, hem de yüzlerce fabrika. Petrol rafinerileri, Et Balık Kurumu, Sümerbank, Etibank, PTT, okullar, üniversiteler, hastaneler sayamadığımız yüzlerce sermaye malları yapıldı. Sonra son 20 yılda ne oldu, özelleştirme adına hepsi satıldı. Nasıl satıldı, dönemin maliye bakanının dediği gibi babalar gibi satıldı. Yapılan yeni bir fabrika var mı? Yok.

BUNLARI DÜZELTMEK İÇİN İKTİDARA GELİYORUZ

Hazine soyuldu. Genel Başkanımızın dediği gibi 418 milyar dolar belki daha da fazlası yok oldu. Bizim görevimiz bu paraları haksız kazanç sağlayanların elinden almak, sahiplerine yani halkımıza hizmet olarak vermektir. İktidara talip olmamızın gerekçelerinden biri budur. Özgürlüklerin kısıtlanması, hizmet sunumlarında ayrıcalıklar, işe alımlarında adam kayırmacalar, usulsüz ödenen huzur hakları, çift maaşlar, liyakatsiz kadrolar ve yüzlerce bunun olumsuz yönetim örnekleri Ülkemizi yaşanmaz hale getirdi. Bunları düzeltmek için iktidara geliyoruz. Yasama, Yürütme, Yargı yani güçlerin bağımsızlığı ilkesi acilen ihdas edilmeli

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.