enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

CHP Samsun’dan çay mitingine çağrı

CHP Samsun’dan çay mitingine çağrı
Samsun Reklam Ajansı
30 Mayıs 2024 15:32
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, 2 Haziran’da Rize’de çay üreticilerinin sesini duyurmak yapılacak ‘çay’ mitingine çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, tematik mitinglerini sürdürüyor. Tematik mitinglerine emekli mitingiyle başlayan Özel, bu hafta sonu Rize’de çay mitingi yapacak.

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ da çay üreticisinin sesini duyurmak için yapılacak mitinge çağrıda bulundu. Özdağ basın açıklamasında şunları söyledi:

“CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ da çay üreticisinin sesini duyurmak için yapılacak mitinge çağrıda bulundu. Özdağ basın açıklamasında şunları söyledi:

Çay Doğu Karadeniz bölgesinin ekmeğidir, doğal olarak Samsun için de çok önemli bir geçim kaynağıdır. Yaş çay alım fiyatının açıklanmasının ardından çay üreticileri meydanlarda, çay fabrikaları önünde, çay tarlalarında tepkilerini gösterdiler. Alanlarda basın açıklamaları yapan üreticilerimiz açıklanan yaş çay alım fiyatını kabul etmediklerini reddettiklerini söylediler.

ÇAY ÜRETİCİSİ 1 KİLO ÇAY SATIYOR, 1 BARDAK ÇAY İÇEMİYOR

Çay üreticisi Yaş Çay alım fiyatının en az 25 TL olmasını istiyor. Organik tarımla uğraşan üreticiler haklarını istiyor. Çay üreticisi 1 kilo çay satıyor, 1 bardak çay içemiyor. Bir kilo çay satıyor 1 ekmek alamıyor. Çay üreticisinin 1 ekmek alabilmesi için 1.5 kilo çay satması gerekiyor.

Çay Üreticisinin bilinçli bir şekilde yoksullaştırılmasına ve mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Bunu engellemek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çay Türkiye Cumhuriyeti’nin bir projesidir. Cumhuriyetin ürünüdür. Milli ve stratejik bir üründür.

Çay üreticilerinin haklı tepkilerini duyan Genel Başkanımız Çay üreticilerinin seslerini daha güçlü duyurmak için Rize’ye gidiyor.

Sayın Genel Başkanımız 02 Haziran Pazar Günü Saat 13.30 ‘da Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Çay üreticileri ile bir araya gelecek ve Çay Üreticilerinin tepkilerine ses olacak. Taleplerini dile getirecek.

Tüm vatandaşlarımızı, Çay üreticilerimizi haklı tepkilerini duyurmak için 02 Haziran Pazar Günü Saat 13.30’da Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında yapılacak ÇAY MİTİNGİNE bekliyoruz.

Mitinge katılım için İlçe başkanlıklarımız tarafından araçlar kaldırılacaktır. Mitinge katılmak isteyen vatandaşlarımız İl ve İlçe başkanlıklarımızla iletişim sağlayarak mitinge katılım sağlayabileceklerdir. Araçların kalkış saatleri ve kalkış yerleri miting katılımcılarına bildirilecektir.

Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun İl Başkanlıklarınca eş zamanlı olarak yapılmıştır”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.