enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İhmali olan kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İhmali olan kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak”
Samsun Reklam Ajansı
19 Ekim 2022 13:00
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İhmali görülen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağından da milletimiz emin olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Amasra’daki maden faciasının yüreklerini dağladığını dile getiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Amasra’daki elim kaza hepimizin yüreğini dağlamıştır. Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na ait Amasra kömür ocağı 713 çalışanı ile yılda 100 bin ton üretim yapan müessesedir.

Son dönemde mevzuatta yaptığımız düzenlemeler doğrultusunda diğer ocaklarımız gibi Amasra’da da toplamda 50 kalemi bulan iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Renksiz, kokusuz, tatsız, zehirsiz bir gaz olan metan patlayıcı özelliği ile tüm dünyada maden işletmelerinin ve madencilerin korkulu rüyasıdır.

Amasra’daki ocakta yaşanan kaza öncesi kayıtlara göre, saat 18.05’te havadaki metan gazı oranının yüzde 1,5 seviyesine çıkması sebebiyle ocaktaki elektrik kesilmiştir. Maalesef saat 18.09’dan sonrasına ilişkin kayıt mevcut değildir.

Kömür ocağımızda tüm önlemlere ve sistemlere rağmen nasıl olup da patlama yaşandığını henüz bilmiyoruz.

Kurumlarımız ve uzmanlarımız çalışmalarını tamamladıktan sonra bunu öğrenebileceğiz. Patlamayla ilgili kesin rapor çıkana kadar söylenen her şey spekülasyondan ibaret kalacaktır. Bize düşen bu rapor önümüze gelen kadar yapabileceklerimize bakmaktır. Kazanın yaşandığı andan itibaren devletimiz tüm bakanları, kurumları ve personeliyle olaya müdahale etmiştir.

YARALILARIN DURUMLARI İYİYE GİDİYOR

Kazadan sonraki 18 saat içerisinde de arama- kurtarma faaliyetleri tamamlanmıştır. Ocağın 16 /24 vardiyasındaki 110 çalışandan 41 kardeşimiz maalesef patlamada hayatını kaybetmiştir. Yaralılarımızdan durumu ağır olan 6’sı İstanbul Çam Sakura Hastanesi’nde tedavi edilmektedir.

Ertesi gün İstanbul’daki yaralılarımızı bizzat ziyaret ettim. Bazılarının durumlarının iyiye gittiğini biliyorum.

Maden kazalarında hayatını kaybedenlere verilecek ile ilgili maddi destekle ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. 1 milyon 550 bin ile 1 milyon 700 bin lira tutarındaki ödemelere başlamışlardır. Yakınlarından kamuda işe girmek isteyenlerle ilgili süreçler kendi mecrasında ilerlemektedir. MEB de madencilerin çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs verecek ve eğitim masraflarını karşılayacaklardır.

Hayatını kaybeden madencilerin geride bıraktıkları aileleri devlete emanettir. Bunun siyasi istismarı olmaz. Bunu yapanları da ben milletime havale ediyorum. İktidarı gelirlerse hepsinin haklarını vereceklermiş. Ne yaptığımızdan haberi yok. Soma’da ne yaptık haberi yok.

Sen nereden geliyorsun ya, bu geriden geliyor. Nal toplamaya alışmış, hâlâ nal toplamaya devam ediyor. Aynı şeyi Soma’da yaptık. Kimseyi aç, açık bırakmadık. Hepsinin ailesinden birer çocuk, hepsine gereken destekleri verdik, veriyoruz. Bizim ulaştığımız yere senin hayallerin bile ulaşamaz, bunu böyle bilesin. İhmali görülen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağından da milletimiz emin olsun. 

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.