enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altılı Masa’ya: “Sivil darbe teşebbüsüdür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altılı Masa’ya: “Sivil darbe teşebbüsüdür”
Samsun Reklam Ajansı
10 Ocak 2023 17:30
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nun “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak” açıklaması üzerinden Altılı Masa’ya yüklendi. Erdoğan, “Bu cumhurbaşkanının bostan korkuluğundan daha fazla iradesi, daha fazla iktidarı olabilmesi mümkün mü!” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak” açıklaması üzerinden Altılı Masa’ya yüklendi.

Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

“Herkes bir aday ismi beklerken masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişi yönetecekleri kararı çıktı. Kardeşlerim, 6 kaptan 1 gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. İki şoförle arabaya kaza yaptırır. Oyu millet verecek, ülkeyi 6 kayyum yönetecek!” diyen Erdoğan, “Uzaktan kumandayla hareket edecek bir cumhurbaşkanı adayına oy verin demek milletin aklıyla alay etmek demektir. 85 milyon yerine altılı masadaki genel başkanlara hizmet edecek bir kuklayı aday diye millete dayatmak kibrin ve bencilliğin dik alasıdır. Mutabakata vardık dedikleri bu sistem mevcut anayasamıza alenen aykırıdır. Anayasanın vermediği bir yetkiyi kullanmaya çalışmanın adı demokrasi değil sivil darbe teşebbüsüdür.

6 KAPTAN BİR GEMİYİ BATIRIR

Bir masa kurmuşlar etrafına 6 kişi koymuşlar, bir de masa dışından var 7. Tabii bunun dışında kimler var bilmiyoruz. Ha bire toplanıp duruyorlar. Her defasında millet bekliyor ki aday çıkarsınlar da ülke ve millet için hayırlı bir yarış başlasın. Herkes bir aday ismi beklerken masadan çıka çıka ülkeyi 6 kişi yönetecekleri kararı çıktı. Kardeşlerim, 6 kaptan 1 gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. Yedekler ayrı. İki şoförle arabaya kaza yaptırır. Parlamenter sisteme tekrar geçeceğiz diyerek çıktıkları yolda döndüler dolaştılar sonunda dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem icat ettiler. Biliyorsunuz ülkemizde Cumhurbaşkanı seçilebilmek için en az her iki kişiden birinin oyunu almak gerekiyor. Ama bunların seçtiği cumhurbaşkanı oyunu aldığı en az iki kişiden birine değil masadaki altı kişiye karşı sorumlu olacakmış. Ülkenin ve halkın hiçbir hayati meselesinde kendi özgür iradesi ile karar alamayacak birini millet niye cumhurbaşkanı diye başına geçirsin ki!  Oyu millet verecek, ülkeyi altı tane kayyum yönetecek! Bırakın davulun başkasının tokmağın başkasının elinde olmasını, bir tane davula altı tane tokmak birden inecek.

Bu modeldeki cumhurbaşkanının Anadolu’daki insanımızın kargaları uzak tutsun diye tarlasına koyduğu bostan korkuluğundan daha fazla iradesi, daha fazla şahsiyeti, daha fazla iktidarı olabilmesi mümkün mü! Millet ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanı arıyor, bunlar cumhurbaşkanını yönetecek altı kişinin derdine düşmüş. Bu akıl tutulmasının bedelini de millet ödeyecek. Yok öyle yama. Bu millet bu oyunu bozar arkadaş

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.