enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Depremzede kadınların sorunları Meclis’e taşındı

Depremzede kadınların sorunları Meclis’e taşındı
Samsun Reklam Ajansı
A+
A-

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada depremzede kadınların sorunlarını gündeme getirdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla parti grubu adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu yılki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü deprem felaketinde hayatını kaybeden kadınlar ve deprem bölgesinde mücadelesini sürdüren kadınlara adayan Hancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda bölgedeki kadınlar yeni bir yaşam kurmak için kendilerinin, aile bireylerinin yaşadığı travmaların üstesinden gelebilmek için çok büyük bir mücadele yürütüyor. Kadınlar, kendileri ve aile fertleri için güvenlik kaygıları taşıyor. Çadırlar, konteynırlar geçici de olsa artık onlar için birer yuva ve o yuvanın düzeni, temizliği, yemeği, çocuk bakımı vesaire bütün iş yükü yine kadınların sırtında. Tüm afetlerde olduğu gibi yaşanan bu son felaketle birlikte toplumsal cinsiyet eşitsizliği kaynaklı mahrumiyetler, istismar, şiddet sorunlarına maalesef yenileri eklendi.

Bütün bu sorunların yanı sıra çocuklarının eğitim hakkından yoksun bırakılması ve onlar için gelecek endişesi yaşamaları bu kadınları derinden sarsıyor. Hadi, depremi “kader” diye geçiştiriyorsunuz; peki, çocukları eğitimden koparmak, bu haktan yoksun bırakmak kader mi? Hayır, bu, kader falan değil, iktidarın basiretsizliğidir. Depremde ve sonrasında yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.