enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Deveci’den çağrı: “Bu şehre sahip çıkalım”

Deveci’den çağrı: “Bu şehre sahip çıkalım”
Samsun Reklam Ajansı
27 Ekim 2022 17:18
A+
A-

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği ile yaptığı toplantıda “Bu şehre sahip çıkalım” mesajı verdi. 

Atakum Belediyesi tarafından yaklaşık 1 ay önce başlatılan “Katılımcı Bütçe” toplantıları kapsamında Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği bünyesindeki 15 meslek odası temsilcisiyle bir araya geldi.

ÇEKİNMEDEN ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM

Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıda meslek odaları temsilcileri Atakum için görüş ve fikirlerini Başkan Deveci’ye yüz yüze aktardı. Samsun Akademik Odalar Birlikteliği Dönem Sözcüsü Cevat Öncü, “Herkesin eleştirisi, fikri değerli ama biz biraz daha geniş ve mesleki perspektiften bakarak daha somut, uygulanabilir ve gerçekçi ama bir o kadar da eleştirel yaklaşımlarımızı çekinmeden ortaya koymamız lazım” diye konuştu.

BİRLİKTE PLANLAYACAĞIZ

Atakum’da yapılması gereken tarımda damla sulama ve yağmurlama eğitimleri, nitelikli tarım alanlarının korunması, temiz enerji çalışmaları, Atakum’daki heyelan riskine karşı alınabilecek tedbirler, sosyal belediyecilik, kırsal mahallelerde tarımın desteklenmesi, kentte nefes alınacak alanlar oluşturulması gibi konuların tartışıldığı toplantıda Başkan Deveci, herkesten ilçeye sahip çıkmasını istedi. Meslek odalarının kente katkılarının  önemli olduğunu vurgulayan Deveci, “Sizler de belediye meclislerinin oluşumuna, bu kentlerin düzenlenmesine katkı verin. ‘Bu şehrin sahibi biziz. Hem mühendisiz hem de Samsun’da oturuyoruz, kent bizim’ dememiz gerekiyor. Bu şehre sahip çıkalım. Atakum’dan bir kalkınma, sürdürülebilir yeni bir kent anlayışı başlatamayacaksak hatta yerel yöneticilerin siyaset anlayışını ve siyaset ahlakını belirleyemeyeceksek bizde bir eksik var demektir. Bu toplantıları mesleki odalarla, sitelerle, mahallelerle ve bütçeden yararlanması gereken kesimlerle sürdüreceğiz. Bütçenin içerisindeki öncelikleri birlikte planlayacağız” ifadelerini kullandı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.