enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Dolar kuru için korkutan rapor: “22 lira olacak”

Dolar kuru için korkutan rapor: “22 lira olacak”
Samsun Reklam Ajansı
18 Temmuz 2022 15:58
A+
A-

Türk lirasının döviz kurlarına karşı değer kaybı devam ederken bir Fransız bankasından korkutan dolar/TL tahmini geldi. Fransız banka Société Générale (SocGen) 2022 sonunda dolar/TL’nin 22 seviyesinde olacağını öngördü.

Bloomberg’in aktardığına göre, Fransız SocGen ABD’de resesyon ihtimalinin önümüzdeki birkaç ay daha piyasayı domine edebileceğini belirtirken aralarında TL’nin de bulunduğu birçok gelişen ülke para birimiyle ilgili tahminde bulundu.

Banka yıl sonunda Dolar/TL kurunun 22’ye çıkacağını öngörürken banka stratejistleri tarafından hazırlanan bilgi notunda, “Kısa vadede gelişen ülke para birimlerini daha fazla sorun bekliyor” ifadelerine yer verildi.

ENFLASYON TAHMİNİ YAKLAŞMIŞTI

Fransız banka geçtiğimiz ay Türkiye’de enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 80’in üzerine tırmanacağını ve faizlerin 2023 ikinci çeyreğe kadar yüzde 14’te kalacağını öngörmüştü.

Banka önceki notunda TL’nin değer kaybetmeye devam edeceğini ve yüksek enflasyon ile enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle TL üzerindeki satış baskısının artmasını beklediğini açıklamıştı.

İngiliz ekonomik araştırma şirketi Capital Economics dolar/TL için 2022 yıl sonu tahmini 18’den 24’e yükseltmişti. Danimarka’nın en büyük bankası Danske Bank ise Türkiye ekonomisi ve TL için risklere işaret ederek dolar/TL tahminini paylaşmıştı. Banka 12 ay sonrası için dolar/TL’nin 20 seviyesine ulaşacağı tahmininde bulundu.

Dolar/TL anlık olarak 17,50 seviyelerinde bulunuyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.