enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Elon Musk’ın referandum anketi Zelenskiy’i kızdırdı

Elon Musk’ın referandum anketi Zelenskiy’i kızdırdı
Samsun Reklam Ajansı
4 Ekim 2022 10:45
A+
A-

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’da yaptığı Rusya-Ukrayna barışı başlıklı yazı Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i kızdırdı.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, sosyal medyada yaptığı son paylaşımla gündem oldu. Elon Musk, Rusya’nın Ukrayna’nın dört bölgesini ilhak etmesinin ardından iki ülkeye kendince bir ‘barış planı’ sundu. Ancak planı yayınlamasıyla Musk’a dünyanın dört bir yanından tepkiler yükseldi. Elon Musk mesajında, Rusya’nın Ukrayna’da ilhak ettiği bölgelerde yeniden referandum yapılması gerektiğini ve evet oyu çıkarsa, bu bölge halkının Rusya’ya bağlanabileceğini söyledi.

Musk’ın diğer şartı ise Kırım ile ilgiliydi. Kırım’ın Rusya’nın bir parçası olduğunu belirten Musk, bölgedeki altyapının desteklenmesini ve aynı zamanda Ukrayna’nın da tarafsız statüye dönmesi gerektiğini savundu. Musk, paylaşımının altına bir de anket ekledi ve insanlara bu konularda ona katılıp katılmadıklarını sordu.

ANKETLE CEVAP VERDİ

Ancak milyarder iş insanının bu paylaşımı özellikle Ukrayna kanadından büyük tepki gördü. Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Andrij Melnyk, Musk’a “S… git sana diplomatik cevabım budur” yazdı. Musk ardından bir anket daha yayınladı ve şu soruyu sordu: “O zaman şunu deneyelim: Rusya’nın mı yoksa Ukrayna’nın mı parçası olduklarına Donbas ve Kırım’da yaşayan insanların iradesi karar vermeli: Evet, Hayır”

İkinci anketin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy adeta çileden çıktı ve Twitter hesabından Musk’ı hedef aldı. Zelenskiy, Musk’a kendi Twitter anketiyle yanıt verdi.  “Hangi Elon Musk’ı daha çok seviyorsunuz?” diye soran Zelenskiy, cevap olarak iki seçenek vererek sordu: “Ukrayna’yı destekleyen” veya “Rusya’yı destekleyen”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.