enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Emek ve Özgürlük İttifakı 81 ilde ortak liste çıkaracak, TİP 49 ilde kendi listesiyle seçime girecek

Emek ve Özgürlük İttifakı 81 ilde ortak liste çıkaracak, TİP 49 ilde kendi listesiyle seçime girecek
Samsun Reklam Ajansı
8 Nisan 2023 13:24
A+
A-

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan beş parti ve örgüt 81 ilde Yeşil Sol Parti ortak listeleriyle seçime katılacak. TİP 49 ilde seçime kendi listeleriyle girecek.

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs Seçim Mutabakat Bildirgesi’ni Ankara’da düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Açıklamaya göre ittifak içerisinde yer alan partiler 81 ilde Yeşil Sol Parti çatısından seçimlere ortak listelerle katılacak. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise 49 ilde seçime kendi listeleriyle girecek.

Ankara’daki Mülkiyeler Birliği’nde yapılan basın toplantısında seçim mutabakat bildirgesini okuyan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın “Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde olduğu gibi Milletvekili Seçimleri’nde de esas olarak tek adam rejimine son vermeyi hedeflemektedir” dedi.

81 ilde ortak listelerle seçime katılınacağını söyleyen Akın, “İttifakımız içerisinde yer alan TİP ise seçimlere 49 il ve 52 seçim çevresinde kendi listeleriyle girecek, diğer tüm il ve seçim bölgelerinde Yeşil Sol Parti’yi destekleyecektir. Varılan mutabakatta, tüm seçim bölgeleri tek tek incelenmiş, geçmiş dönemde HDP’nin kazandığı milletvekillikleri temel alınmış, hem oy sayısı hem de milletvekilliği bakımından bunun üzerinde bir kazanıma ulaşmak hedeflenmiştir” diye konuştu.

Emek ve Özgürlük İttifakı 22 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı almıştı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.