enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Emekli zammı bugün belli oluyor

Emekli zammı bugün belli oluyor
Samsun Reklam Ajansı
16 Temmuz 2024 10:19
A+
A-

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam kararının bugünkü Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin zammı 24.73 olarak duyuruldu. Şimdi ise en düşük emekli maaşına zam bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, dün 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı için alternatifler olduğunu ve hazırladıkları raporun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in yürüttüğü emekliye zam çalışmasına ilişkin hazırlanan alternatifli rapor Erdoğan’a sunuldu.

En düşük emekli maaşına ilişkin maddenin hazırlanan yeni vergi düzenlemesine eklenmesi kararlaştırıldı. Paketin bugün saat 12.00’de Meclis’e sunulması bekleniyor.

Sabah’ın haberine göre, emekli maaşına zam için Erdoğan’a sunulan rapordaki detaylar ortaya çıktı. En düşük emekli maaşına zam için 3 rakam ön plana çıktı. Maaş alternatifleri 11 bin 500, 12 bin ve 12 bin 500 olarak şekilleniyor. Buna göre en güçlü rakam ise en düşük emekli maaşının 12 bin TL olması.

En düşük aylığa zam kararı doğrultusunda oluşacak farklar ise temmuz ayına yetişmeyeceği için ağustos ayı içinde emeklilerin hesabına yatırılacak. SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17’si ile 26’sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25’i ile 28’i arasında alıyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.