enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Emircan İğrek’in şarkısıyla gündeme gelen Ali Cabbar kimdir, hikayesi nedir?

Emircan İğrek’in şarkısıyla gündeme gelen Ali Cabbar kimdir, hikayesi nedir?
Samsun Reklam Ajansı
3 Temmuz 2023 10:56
A+
A-

Son dönemin popüler şarkıcılarından Emircan İğrek’in yeni şarkısı ‘Ali Cabbar’ çıktığı günden bu yana gündem olurken, dinleyenler Ali Cabbar’ın hikayesini merak ediyor.

Nalan, Beyaz Skandalım, Kor, Müzik Kutusu gibi şarkılarıyla hit olan şarkıcı Emir Can İğrek’in Ali Cabbar şarkısı çıktığı günden bu yana gündem olurken, dinleyenler şarkının hikayesini araştırmaya başladı. Gerçek bir olaydan esinlenilen şarkının hikayesi ise şu şekilde:

Yazılanlara göre; Ali Cabbar, Tekirdağ’ın bir köyünde yaşamaktadır. Köydeki düğünlere ise gırnatası ile birlikte gitmektedir. Bir gün Ali Cabbar gittiği düğünde köyünden bir kıza sevdalanır. Çalgıcı babasıyla beraber kızı ailesinden isterler ancak çalgıcı oldukları için ailesi kızı vermez. Bunun üzerine büyük acı yaşayan Ali Cabbar, gırnata çalmayı uzun bir süre bırakır. Bir gün babasının ısrarlarına dayanamayan Ali Cabbar, bir düğünde çalmaya karar verir. Ali Cabbar gittiği düğünde gırnatasını çalarken sevdiği kızın evlendiğini görür. Aşkından yanıp kahrolan Ali Cabbar gördükleri üstüne askere gitmeye karar verir. Aradan 6-7 ay geçtikten sonra ise Ali Cabbar’ın şehit olduğu haberi köye gelir.

ŞARKI SÖZLERİ

Ne ateş var ne de duman amma
Tutuşur alevler yanar ali cabbar
Sevdiğin kız başkasına varmış
Dayanabilirsen dayan ali cabbar

Baban der “al gırnatanı oğlum.
Akşama düğün var, yürü ali cabbar”
Sevdiği kız başkasına varmış
Oynar el oğluyla çalar ali cabbar

Bu ne derttir bu nasıl sınavdır
Anlayabilirsen anla ali cabbar
Yükün’ almış buralara küsmüş
Askere yazılmış gider ali cabbar

Gideli 6-7 ay olmuş
Haberi de düşmüş köye ali cabbar
Sesi susmuş, gırnatası susmuş
Bir türkü bırakmış bize ali cabbar…

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.