enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

En düşük emekli maaşı artacak mı?

En düşük emekli maaşı artacak mı?
Samsun Reklam Ajansı
4 Temmuz 2024 15:08
A+
A-

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisiyle beraber ‘sıfır’ zam alacağı kesinleşen milyonlarca emekli, gözünü en düşük emekli maaşına olası zamma çevirdi.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verisiyle memur ve memur emeklisi için zam oranı yüzde 19,31 olurken, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ise 24,73 oldu.

Kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan emekli sayısının 3,6 milyon olduğu tahmin ediliyor. Ancak kök aylığı 9 bin lira olan emeklilere yüzde 12,3 oranında zam yapılacakken, kök aylığı 8 bin olan milyonlarca emekli ise ‘sıfır’ zam almış olacak.

Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Erdoğan’ın en düşük emekli aylığı konusunda adım atması bekleniyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi’nin haberine göre, en düşük emekli maaşına düzenleme yapılacak.

Buna göre, hazine desteği ile uygulanan 10 bin TL en düşük emekli maaşı da temmuz ayında artacak.

Altı aylık enflasyona paralel olarak yüzde 25 artış yapılacağı kaydedilirken en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL ve 13 bin TL civarında olacağı aktarıldı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.