enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Erhan Usta: “Başörtüsü teklifi Meclis’ten geçmeyecek”

Erhan Usta: “Başörtüsü teklifi Meclis’ten geçmeyecek”
Samsun Reklam Ajansı
25 Ocak 2023 13:21
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti ve CHP’nin başörtüsüyle ilgili anayasa teklifine ilişkin değişiklik önergesini reddeden AK Parti ve MHP’nin sunacağı teklifin Meclis genel kurulundan geçmeyeceğini söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Erhan Usta, başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ilişkin gündemi değerlendirdi. CHP ve İYİ Parti’nin başörtüsü teklifini reddeden AK Parti ve MHP’nin teklifin Genel Kurul’dan geçmesi fırsatını “ellerinin tersiyle” ittiğini söyleyen Usta, “Bu mesele bir daha açılmasın istiyoruz. Toplumun kanayan yaralarına dönmemiz lazım. Ancak AK Parti esas meseleler konuşulmasın istiyor” dedi.

GETİRDİKLERİ TEKLİF KİMSEYİ KORUMUYOR

AK Parti’nin getirdiği teklifin başını örtenleri de başı açık olanları da korumadığını belirten Usta, “AK Parti’den ‘bizim teklifimizi tamamen değiştiriyorsunuz’ mazeretini almak için mümkün olduğu kadar az deforme edecek bir önerge hazırladık. Kendilerine de ‘bu önergenin neyini beğenmediniz’ diye sorduk. Hiçbirisi bize ‘sizin teklifiniz sıkıntılı’ demiyor. Her biri ‘bunun altına imza atarım’ diyor. Fakat kurumsal bir karşı çıkış var. AK Parti ve MHP bu sorunun çözülmesini istemiyor. Tarih Cumhur İttifakı’nı asla affetmeyecek” dedi.

İYİ Parti ve CHP’nin genel kurulda teklifi desteklemeyeceğini söyleyen, HDP’nin de oy vermeyeceğini açıkladığını hatırlatan Usta, teklifin Genel Kurul’dan geçmeyeceğini ve bu fırsatı AK Parti ve MHP’nin ellerinin tersiyle ittiğini söyledi.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.