enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Erhan Usta’dan Samsun’daki o tesis için önerge

Erhan Usta’dan Samsun’daki o tesis için önerge
Samsun Reklam Ajansı
14 Eylül 2022 15:38
A+
A-

Samsun’un Tekkeköy ilçesine Eti Bakır tarafından kurulması planlanan atık depolama tesisiyle ilgili önerge hazırlayarak Bakan Kurum’a soru sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Tekkeköy’de Eti Bakır tarafından kurulması planlanan atık depolama tesisinin yöreye ciddi zarar vereceğini öne sürerek konuyla ilgili önerge verdi.

Usta soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Samsun ili Tekkeköy ilçesi Başköy yöresinde 81,44 hektarlık alanda, Eti Bakır A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Atık Depolama Tesisi” projesi bölge halkı tarafından olumsuz karşılanmaktadır. Bölge halkı, yapılacak olan tesisin hem yerleşim yerlerine hem de seralar ve fındık bahçelerine çok yakın olmasından ve tesisin çevreye ve insan sağlığına zarar vereceği görüşünden dolayı projeye karşı çıkmaktadırlar. Tesis ayrıca çevredeki Çırakman, Başköy, Antyeri ve Çınaralan olmak üzere dört köyü etkileyecek konumdadır. Projenin planlandığı yerde tarım sulamada kullanilmak üzere yapılması planlanan ve ihalesi yapılan bir gölet projesi bulunduğu fakat bahse konu proje ortaya çıkınca gölet projesinin iptal edildiği de iddia edilmektedir. Faaliyet sahibi tarafından hazırlatılan Çevresel Değerlendirmesi Başvuru Dosyası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulmuş ve ÇED süreci de başlatılmıştır. Konu hakkında bölge de halkı bilgilendirme toplantıları da devam etmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda; 1- Çevreye ve insan sağlığna zarar vereceği öngörülen ve çevre halkı tarafindan istenmeyen atik depolama tesisi için Bakanlığınızn bir çalışması mevcut mudur? Projenin ÇED Süreci ne aşamadadır? ÇED kararı ne zaman verilecektir?”    

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.