enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Erhan Usta’dan sel önergesi: “Samsun’un kaderi sel felaketi olmamalı”

Erhan Usta’dan sel önergesi: “Samsun’un kaderi sel felaketi olmamalı”
Samsun Reklam Ajansı
20 Haziran 2023 16:12 | Son Güncellenme: 20 Haziran 2023 16:18
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sel felaketleriyle ilgili araştırma önergesi verdi.

Samsun son 2 hafta içerisinde 3 kez sel felaketi yaşarken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sel felaketleriyle ilgili araştırma önergesi verdi.

Usta Meclis’te önergeyle ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Son 1 ayda 20 ilimizde sel felaketi oldu. Her doğa olayının felakete dönüşmesi gerekmiyor. Yağışlar hayatın bir gerçeği ama felakete dönüşmesi tedbirsizliğin sonucu.

Samsun’un tek bir gerçeği var. Samsun’un tek bir istikrarı var. Her yıl Terme’yi sel basıyor. Samsun’un kaderinin sel felaketi olmaması lazım. Ciddi bir altyapı yetersizliği var. Samsun 20 yıldır AK Parti belediyeleri tarafından yönetiliyor. Rögar kapakları üzerine beton dökülüyor. En ufak temizlik yapılmamış. Gülsan’da 2 binin üzerinde iş yeri sel felaketine maruz kalmış. İş kaybı var, sigortalı olmayan mallar var. Ekonomik koşulların bu kadar sıkıntılı olduğu ortamda milleti böyle bir felakete maruz bırakmak Türkiye’ye yakışmıyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ben zaten Gülsan’ı yıkacağım için yatırım yapmadım” diyor. Özrü kabahatinden büyük. Böyle bir şey olabilir mi?

Salıpazarı barajı yıllardır konuşuluyor. 6 yıl geçmiş, yüzde 8,6’sı gerçekleşmiş. Bu hızla giderse ancak 70 yılda biter. Bu baraj bitmedikçe Terme her yıl su altında kalıyor

Daha sonra CHP Samsun Milletvekili Murat Çan da şunları söyledi:

“Samsun’da hiçbir tedbir alınmamıştır, alınmamaktadır. Bu alışkanlık haline getirilmiştir. Terme, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerimiz sel riskinin en fazla olduğu ilçelerden. Buralarda hiçbir önlem alınmıyor.

Bu ilçeleri selden korumak için yapılması gereken ilk işi Salıpazarı barajının yapılmasıydı. Aradan iki seçim geçti, ortada hala baraj yok.

Daha neyi bekliyorsunuz? Kaç canın yitirilmesi gerekiyor?

Samsun haftada bir sel felaketi yaşar hale geldiyse bunun sorumlusu görevini yapmayan kamu idareleri ve onları yöneten zihniyetlerdir”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.