enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Financial Times’ın ‘Erdoğan’ın korkulu rüyası’ dediği Gaye Su Akyol kimdir?

Financial Times’ın ‘Erdoğan’ın korkulu rüyası’ dediği Gaye Su Akyol kimdir?
Samsun Reklam Ajansı
30 Kasım 2022 14:46
A+
A-

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, genç şarkıcı Gaye Su Akyol’u ‘Erdoğan’ın en büyük kabusu’ olarak tanımladı.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, müzik eleştirmeni Nick Hasted’ın yazısını yayınladı. Hasted, yazının başlığı için “Erdoğan’ın En Büyük Kabusu Gaye Su Akyol” ifadesini tercih etti. Hasted ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Türk muhalif şarkıcı Gaye Su Akyol, konserde yüksek topuklu bot ve beli çık kıyafet giyerek cinsel özgürlükçü ve feminist isyancı bir kimlikle sahne aldı. Konseri, doğal yaşam alanı, bohem Kadıköy’de verdi. Şöminesinin üstünde firavun maskesi ve LGBT bayrağı var. ‘Eşcinsel süper kahraman kitaplığı” var, orada mitolojik ve çizgi roman figürleri yer alıyor. 37 yaşındaki sanatçı, makyajı ve giyimiyle alt benliğini dışa vuruyor

GAYE SU AKYOL KİMDİR?

Söz konusu paylaşım kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Birçok kullanıcı ise ‘Gaye Su Akyol kimdir?‘ sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Gaye Su Akyol 1985 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babası ünlü ressam Muzaffer Akyol’dur. Akyol, 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi’nin Antrolopoji bölümünden mezun oldu.

Şarkıcı, söz yazarı, besteci ve prodüktör Gaye Su Akyol; geleneksel Anadolu müziğinin, psikedelia’nın, surf rock’ın ve post-punk’ın zıtlıklarını fütürist yaklaşımıyla bir araya getiriyor. Bestesi ve güftesi kendisine ait ilk albümü “Develerle Yaşıyorum”u 2014 yılında yayımlayan Gaye Su Akyol, müziğini “kavram olarak evrensel, ruh olarak yerel” şeklinde tanımlıyor. Genç şarkıcı muhalif kimliğiyle tanınıyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.