enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C

gayrimeşRU

gayrimeşRU
Samsun Reklam Ajansı
18 Haziran 2024 09:18
A+
A-

Ru’yu izledim geçen gün.. Büyük tartışmalara sebep olmuş, dizi kaldırılsın istenmiş..

İnsanların sinirini neden bu kadar bozabileceğini düşündüm. Çok barizdi aslında. Bizim ülkemizde erkek güçlü olur, erkek büyük olur, erkek ihanet eder. Anladım ki kadının hem yaşının büyük olduğu hem de ihanet edebildiği noktada insanlar rahatsız olmuş. En azından birini yapsaymış yahu!

Benim anlamadığım sosyal medya platformlarında yaşanan “gerçek şeyler” bu kadar sinir bozmazken, bir dizideki “kurgu” çok daha ciddiye alınarak linçlenebiliyor. Halktan insanlar karısını veya kocasını aldatırken, kendinden yaşça küçük biri ile birlikte olurken, birilerini taciz ederken, ünlü olmadıkları için ciddiye almıyor ve durumu yok sayıyor olabilir miyiz acaba?

Ünlü insanlar ve bunun gibi diziler insanlara örnek olurken, halktan insanların bize yaşattığı bu olumsuz örnekler de ahlakı bozmuyor mu?

Gündüz kuşağında var olan ve sosyal medyayı bilinçsizce kullanan insanlardan daha çok korkuyorum ben mesela. Kocasını yanına alıp canlı yayın açan ve başkalarından para kazanmak için hediye isteyen kadın beni daha çok tedirgin ediyor.

Ve bu olaylara toplum olarak verdiğimiz tepkisizlik beni gerçekten şaşırtıyor. Çok duyarlı ve hassas bir toplum olduğumuz için sesimizi tabii ki çıkarıyoruz ama her zamanki gibi yanlış yerde çıkarıyoruz. Ummadığın bir olayı atla deve yaparken dünyaya duyurmamız gereken şeylerde sus pus oluyoruz.

Bundan sonra bir şeye tepki vereceğiniz zaman sizden rica ediyorum şimdi söyleyeceğim cümleleri kendinize soru olarak yöneltin.

Düşünebilme yetisine sahip bir insan olarak izlediğim her şeyi kendim için meşrulaştırmayacak kadar akıllıyım değil mi?

Gerçek ve yaşanmış olaylara sesimi çıkarmam daha mantıklı olmaz mıydı?

“Bu olayda konuşuyorum ama ben bundan daha kötülerine susmuş olabilir miyim?”

Pelin ŞAHİN

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.