enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Güneş enerjisi yatırımlarına büyük destek

Güneş enerjisi yatırımlarına büyük destek
Samsun Reklam Ajansı
19 Mart 2022 13:09 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2023 15:57
A+
A-

Önümüzdeki yılların en önemli enerji kaynaklarından biri haline gelecek olan güneş enerjisinde devlet hibe ve KDV muafiyeti desteği sunuyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) bu desteği ile ilgili bilgi veren GALTEK Mühendislik Elektrik İnşaat Makina San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kurada, “Güneş enerjisi geleceğin enerjisi. Devlet de bu konuda gerçekten çok önemli bir destek sağlıyor. 500 bin Euro’ya kadarki başvurularda yüzde 55’i hibe şeklinde karşılanıyor. Ayrıca bu yatırımlarda KDV muafiyeti de var. 500 bin Euro üstündeki yatırımlarda ise 500 bin Euro’ya kadar olan kısmı için yine hibe alınıyor. “ ifadelerini kullandı.

KIRSAL ALAN ŞARTI VAR

Hibe desteği konusunda bazı şartlar olduğunu vurgulayan Kurada, “En önemlisi kırsal alan şartı var. 2012 nüfus sayımında 20 bin nüfusun altındaki yerleşim yerleri bu kapsama dahil. Vatandaşın bu yatırımı yapmak istediği parsel bilgisine ulaşıp kırsal alan listesinde olup olmadığını kontrol ediyoruz. İkinci şart işletmenin küçük ölçekli işletme olması. Mali bilanço toplamının 25 milyon liradan az olması ve 50’den az çalışan olması şartı var. Güneş enerjisi tesislerinin kurulabilmesi için mutlaka kırsal alanda elektrik tüketimi olan bir faaliyetiniz olması gerekiyor.” sözlerini kaydetti.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.