enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Havalar ısınıyor, köpeğinizi yürütün

Havalar ısınıyor, köpeğinizi yürütün
Samsun Reklam Ajansı
14 Haziran 2023 04:47 | Son Güncellenme: 14 Haziran 2023 04:48
A+
A-

Günlük yürüyüşler, köpeğinizin ağırlığını yönetmede uzun bir yol kat ederken, aynı zamanda sindirime yardımcı olur, kabızlığı önler, kan basıncını düşürür, güçlü kaslar oluşturur, eklem sertliği ve ağrısını önler. Ayrıca yürümek, köpeğinizin gün içerisindeki fazla enerjisini yakmasına da yardımcı olur.

Egzersiz ihtiyaçları, bir köpeğin yaşına, cinsine, büyüklüğüne ve genel sağlığına bağlı olsa da köpeğiniz bir rutin yürüyüşünde 30 dakika ila 2 saat arası zaman harcamalıdır. Avcılık, çalışma veya gütme gruplarındaki ırklar (Örneğin: Labrador retriever, Collie, Alman çoban köpeği) en çok egzersize ihtiyaç duyanlar arasındadır. En iyi tavsiye, köpeğinizin tepkilerine dikkat etmektir. Köpeğiniz yavaşlamaya başlarsa veya yorgun veya rahatsız görünüyorsa, muhtemelen eve gitme zamanı gelmiştir.

YÜRÜYÜŞ ZİHİNSEL UYARIM SAĞLAR

Yürümek köpeğiniz için harika bir fiziksel egzersiz olmasının yanı sıra çok ihtiyaç duyduğu zihinsel uyarımı da sağlar. Dışarı çıkmak, köpeğinize çevreyi inceleme ve yeni manzaralar ve kokular ile tanışma fırsatı verir. Ayrıca yürümek, köpeğinizin gezinme ve avlanma ihtiyacını karşılar. Özellikle günün erken saatlerinde düzenli bir rutine sahip olmak duyuları harekete geçirir ve hatta köpeğinizin gece daha iyi uyumasına yardımcı olabilir.

GÜNLÜK YÜRÜYÜŞLER EĞİTİM FIRSATI SAĞLAR

Günlük yürüyüşler, gel, otur, kal ve topuk gibi temel komutları uygulamak için mükemmel bir fırsattır. Bu özellikle genç köpekler için yararlıdır. Bu temel komutlara hakim olmak, özellikle işlek yollarda veya bilinmeyen bir alanda yürürken köpeğinizi güvende tutmak için çok önemlidir.

Veteriner Hekim Seyyid Ahmet Köşker

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.