enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Hükümetin ‘tribün’ korkusu: Kim ne dedi?

Hükümetin ‘tribün’ korkusu: Kim ne dedi?
Samsun Reklam Ajansı
27 Şubat 2023 09:22
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iktidara yönelik artan eleştiriler tribünlerde yüksek sesle dillendirilince AK Parti ve MHP’den peş peşe tehditler geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle lige verilen aranın ardından oynanan ilk karşılaşma olan Fenerbahçe-Konyaspor maçında tribünlerde ‘Hükümet istifa’ ve ‘Yalan yalan yalan dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan’ sloganları atıldı.

Dün ise Beşiktaş maçında da aynı sesler yükseldi. Maçın oynandığı dakikalarda Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından maçların seyircisiz oynanmasını istedi. Bahçeli daha sonra Beşiktaş üyeliğinden istifa etti.

Yeni Akit’in yazı işleri müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasında atılan “Hükümet istifa” tezahüratına ilişkin “Ulan ahlaksızlar, millet 20 yıldır sizi eze eze, o hükümetin üyelerini seçiyor. Sizin desteklediğiniz Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi de 70 yıldır seçim kazanamıyor” ifadelerini kullandı.

KAYSERİSPOR, KONYASPOR VE ALANYASPOR’DAN AÇIKLAMA

Bahçeli’nin ardından bir tehdit açıklaması da Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu, “Deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler, kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler” dedi.

Öte yandan bazı kulüpler ise ‘Devletimin yanındayım’ mesajı paylaştı. Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor hükümete yönelik protestoları hedef alan açıklamalar yaptı, iktidarın yanında olduklarını ilan etti.

beINSports yorumcusu Güntekin Onay, hükümet ve devlet kavramlarının ayırt etmenin bu kadar zor olmaması gerektiğini belirterek “Biz devletin yanındayız zor günlerde. Devletimiz güçlüdür ve vatandaşının yardımına koşar. Hükümet ile devlet aynı şey değil” dedi.

Mehmet Demirkol da benzer şekilde “Devlet ve hükümet aynı şey değildir. Hükümet yıkıldığında devlet yıkılsa Atatürk öldüğünde Türkiye yıkılırdı. İnsanlar devletinin yanında hükümetin karşısında olabilir. Demokratik haktır” dedi.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.