enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

İlkadım başkanını arıyor: İşte konuşulan isimler

İlkadım başkanını arıyor: İşte konuşulan isimler
Samsun Reklam Ajansı
20 Kasım 2023 15:56 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2023 15:52
A+
A-

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde kıyasıya bir rekabetin yaşanmasının beklendiği İlkadım’da belediye başkan aday adaylığı için birçok isim gündemde.

İlkadım Belediyesi’ni İYİ Parti’den geri almak isteyen AK Parti, İlkadım adayına büyük önem veriyor. CHP ile İYİ Parti arasında bir ittifak kurulup kurulmayacağı belirsizliğini korurken, adaylar AK Parti’den başvurularını sürdürüyor. Önceki seçimde Demirtaş’ın gerisinde kalan Erdoğan Tok’un aday adaylığı başvurusunda bulunmasına kesin gözüyle bakılırken, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl’ın da İlkadım için aday adaylığını açıklamaya hazırlandığı öğrenildi. Bunun yanı sıra AK Parti İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi Erol Köroğlu geçtiğimiz günlerde başvurusunu yaptı.

AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunması beklenen diğer isimler ise şöyle:

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin

Kavak eski belediye başkanı İbrahim Sarıcaoğlu

Eski Gazi Belediyesi Başkanı Süleyman Kaldırım

MÜSİAD eski başkanı iş insanı Haluk Tan

Psikolojik danışman Emre Güneş

İYİ PARTİ’DE BELİRSİZLİK HAKİM

İlkadım Belediyesi’nin mevcut başkanı Necattin Demirtaş’ın yeniden aday olup olmayacağı ise bilinmiyor. Demirtaş, daha önce yaptığı açıklamada Samsun Büyükşehir Belediyesi için aday olabileceğinin sinyalini vermişti. Öte yandan Demirtaş’ın İYİ Parti dışında başka bir partiden aday olabileceği de konuşuluyor. İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar da aday adaylığını açıklamıştı.

CHP’DE BEKLEYİŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise İlkadım için ittifak belirsizliği hakim. 2019’daki seçimde İlkadım’da aday çıkarmayan ve İYİ Parti adayı Necattin Demirtaş’ı destekleyen CHP’de bu seçim için alınacak karar bekleniyor. Aday adaylığını açıklayacağını duyuran isimler arasında iş insanı Sefa Aşar bulunuyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifaka kapıları kapatan açıklamasına rağmen, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar seçimin garantiye alınması için iş birliğinin gerektiği yönünde açıklama yaptı. CHP’de aday adaylarının ittifak konusunun netleşmesiyle adının duyulması bekleniyor.

MHP ADAY ÇIKARMAK İSTİYOR

Cumhur İttifakı ortağı MHP de 2019 yılındaki seçimlerde aday çıkarmamış ve AK Parti adayı Erdoğan Tok’u desteklemişti. Ancak gelen bilgilere göre teşkilatta İlkadım’dan aday çıkarma beklentisi var. Bu durumda MHP eski il başkanı Abdullah Karapıçak ve Samsun Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola’nın da aday adayı olması beklentiler arasında.

DEVA Partisi’nden ise İlkadım İlçe Başkanı Ender Çıkla aday adaylığını açıkladı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.