enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

İYİ Parti, Samsun vaatlerini açıkladı

İYİ Parti, Samsun vaatlerini açıkladı
Samsun Reklam Ajansı
2 Mayıs 2023 16:15
A+
A-

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere 12 gün kalırken İYİ Parti Samsun için vaatlerini sıraladı.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti’nin iktidar olması halinde Samsun için yapılacakları açıkladı.

Samsun’un bir dünya markası haline getirileceğini belirten Aksoy, “Geleceğin teknolojisi endüstri 4.0 konseptine uygun olarak Samsun’da bilim ve teknoloji kampüsü kurulacak. Tarımsal sanayi geliştirilerek tarım ürünleri endüstriyel olarak değerlendirilecek. Zayiatı azaltmak ve yıl boyunca sebze, meyve ve balıkları uygun fiyatlı tüketmek için soğuk hava depoları kurulacak. Samsun’un keneviri işlenecek ürünlerle yine Samsun’da değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.

SAMSUN FESTİVALLER ŞEHRİ OLACAK

Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Organik tohum bankası kurularak Samsun halkının doğal meyve ve sebzelerle ulaşması sağlanacak. Dünya çiçek pazarının önemli bir kısmına komşu olan Samsun, süs bitkileri üretiminde önemli bir merkez olacak.

Türkiye’nin manda popülasyonunun yüzde 12’sine sahip Samsun’da manda ürünlerinden örnek markalar çıkarılacak. Bafra’nın ihtiyacına yönelik modern entegre hâl yapılacaktır. Bölgesel modern pazarlar inşa edilerek düzenli ve konforlu alışveriş imkânı sağlanacak.

Samsun’da deniz ürünlerinin konserve ve dondurulmuş ürün olarak değerlendirileceği fabrikaların açılması sağlanacak. Samsun’un turizm potansiyelini harekete geçirecek girişimlerde bulunulacak.

Sağlıklı ve organik yaşam destekleneceği bir sağlık kampı içerisinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulacak. Her türlü uzun metraj ve kısa filmin çekilebileceği film platosu kurulacak. Samsun festivaller kenti olacak. Festivallerle, Samsun turizmine katkı sağlanacak.

Kurulacak futbol kamp alanıyla spor kulüpleri Samsun’da kamp yapacak. Samsun’dan örnek markalar çıkarmak için esnafa ücretsiz danışmanlık verilecek. Samsun’un yarası işsizliği azaltmak için sanayici ve esnafın ihtiyaçlarına yönelik meslek edindirme kursları açılacak.

Otizmli çocuklar için kendilerini ifade edebilecekleri sosyal faaliyet alanları yapılacaktır. Samsun, engellilerin ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edilecek. Geleceğimiz için geri dönüşüm merkezleri kurulacak ve geri dönüşüm konusunda bilinç sağlanacak.

Ecdadımızın izinden giderek hayvanların su içebileceği su ve yemek kapları yapılacak. Mevcut hayvan barınağı desteklenecek. Tüm bunlardan sonra Samsun emekli şehri olmaktan çıkarılarak cazibe merkezi haline getirilecek.

HIZLI TREN 2053’Ü BEKLEMEYECEK

2. Derece deprem bölgesi olan Samsun’da gerekli önlemler alınarak depreme hazır hale getirilecek. Köylerde tahribata uğramış açık sulama sistemleri tespit edilerek kapalı sulama sistemine dönüştürülecek. Samsun 20 yıldır hasretle beklediği tersanesine kavuşturulacak. Samsun, iktidarın 2053 yılına ertelediği hızlı tren projesi derhal kavuşturulacak. Yapımı 2007 yılından beri yılan hikayesine dönen Ayvacık-Taşova-Erbaa yolu ivedilikle tamamlanarak hizmete açılacak. Halkın deyimiyle ölüm yolu olan Havza-Vezirköprü-Boyabat yolu derhal yapılarak hizmete açılacak.

SURİYELİLER GERİ GÖNDERİLECEK

Samsun’a yetecek bir havalimanı tesis edilecek. Bu sayede hem yolcu taşımacılığındaki eksikler giderilmiş olacak; hem de Türkiye’nin en büyük iki ovası olan Çarşamba ve Bafra ovalarında yetişen ürünler dünya pazarına havayoluyla etkin bir şekilde sunulacak. Samsun’un kalkınmada öncelikli yöreler ve teşvikli iller listesinde yer alması sağlanacak.

Samsun sağlık turizminde hak ettiği yere getirilecek. Samsun’da madde bağımlılığı orta okul seviyesine inmiştir. Samsun ekonomisinin canlandırılmasıyla bunun büyük oranda önüne geçilecek ancak uyuşturucu topyekün bir idari mücadeleyle sonlandırılacak.

Sayıları 50 bini bulan suriyeli mültecilerin kontrol altına alınarak, güçlü politikalarla ülkelerine geri dönüşleri sağlanacak.”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.