enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Karadeniz’de büyük tehlike

Karadeniz’de büyük tehlike
Samsun Reklam Ajansı
25 Mart 2022 16:03
A+
A-

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin geçtiğimiz günlerde Karadeniz’de 420 serseri mayının sürüklendiğine ilişkin açıklaması sonrası Karadenizli balıkçılar endişeli olduklarını belirtti.

Karadeniz’de balık avına çıkan tekne sahipleri, tüm balıkçıların ve özellikle açıklarda seyir eden yük gemilerinin Karadeniz’de sürüklenen mayınlar nedeniyle dikkatli olmaları gerektiğini ifade ettiler. Her teknede en az 30 işçi çalıştırdıklarını söyleyen tekne sahipleri, bu tehlikenin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirttiler.

ÖNLEM GEREKİYOR

Tekne sahibi İsmail Değer, “En büyük endişemiz Rusya-Ukrayna savaşı. İnsanlar ölüyor. Neden barış içinde yaşamıyorlar, derdimiz bu. Gönül ister ki bu savaş bir an önce son bulur. Ama şu anda Ukrayna’dan salınan mayınların Karadeniz’de olması büyük bir tehlike. Gönül ister ki bir an önce buna bir çare bulunsun, teknelerimiz de rahat rahat denize açılsınlar. Tabii ki endişeliyiz, 3 tane kayığımız var, her birinde 30 kişi çalışıyor. Patladığı zaman sonunu düşünün. Herkes ailesinin geçimini sağlamak için denize açılacak. Bunun için bir çare olması lazım” dedi.
Balıkçı Hüseyin Baş, “Devletimizin bu mayınlara bir an önce önlem alması gerekir. İlla bu taraflara vuracak, birileri zarar görecek. Akıntı, Sinop İnceburun’a gelinceye kadar kıyıya atar. İnceburun’dan açanlar tekrar anafor suyundan karşıya geçer. En tehlikeli İnceburun’dan Batı Karadeniz tarafı
” diye konuştu.

TEHLİKE BÜYÜK

Balıkçı Namık Ünlü, “Belli olmuyor ki akıntının ne tarafa geldiği. Bir bakıyorsun akıntı Ereğli tarafına. Ukrayna’da batan kayıktaki iki tane ceset bizim Sarıkum’dan çıktı. Hava şartlarına bağlı. Karadeniz’in İğneada’dan aldığımız, Samsun, Trabzon bölgesine kadar bu mayınlar görünebilir bu bölgelerde. Bütün arkadaşlarımızın dikkatli olması gerekir. Zaten gece denize çıkmıyoruz, sezon bitmek üzere ama diğer yük gemileriyle ilgili de tehlike arz ediyor bu iş” şeklinde konuştu.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.