enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Kılıçdaroğlu Bafra’dan seslendi: “Beşli çetenin burnundan getireceğim”

Kılıçdaroğlu Bafra’dan seslendi: “Beşli çetenin burnundan getireceğim”
Samsun Reklam Ajansı
31 Ağustos 2022 14:16 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2022 14:30
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’un Bafra ilçesinde gerçekleştirdiği partisinin grup toplantısında, “Bafralılar size sözüm var. Beşli çetenin burnundan getireceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu haftaki parti grup toplantısını Samsun’un Bafra ilçesinde gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu partiye katılan yeni üyelere rozet taktı, kendisine hediye edilen tabloyu kabul etti. Kılıçdaroğlu ayrıca kendisine verilen Samsunspor atkısını boynuna taktı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin yeni bir iklime ihtiyacı var. Kavgadan uzak durmaya barışmaya, beraber mücadele etmeye ihtiyacı var. Çok ayrıştık, çok kamplaştık. Buradan Türkiye’yi çekip çıkarmalıyız. Kucaklaşmalıyız. Birbirimize selam vermeliyiz. Ben Türkiye’de bu iklimi yaratmaya talibim, mutlaka yaratacağım.

Samsun’un Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde oyumuz çok düşük farkındayız. Ama kabahat bizde. Sofranıza gelmedik, çayınızı içmedik, sorunlarınızı dinlemedik. Şimdi yeni bir iklim var ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Toplumla helalleşelim istiyoruz. Erdemli insan hatadan ders çıkaran insandır. O nedenle Bafra’dayız. Samsun’dayız.

Samsun’un bizim için ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Milli Mücadele’nin ilk bayrağının çekildiği yerdir. Kurtuluş Savaşı’nın temel taşlarının döşendiği bir bölgedeyiz. Bu bölge tüm dünya için önemli. Çünkü bütün mazlum ülkelere örnek oldu.

Yarın 1 Eylül. Balıkçılara vira bismillah diyelim. Onların da büyük sorunları var. Balıkçıların sorunlarını Sinop milletvekilimiz dinledi. Ben bu ülkenin 5’li çetesine talip değilim. Ben bu ülkenin sorunlarına talibim.

Samsun sorunlarınız var biliyorum. Sorunlarınızı nasıl çözeceğimi biliyorum. Söylediğimiz her sorunun çözümünü de söylüyorum. Burada yıllardır çalışan şeker fabrikasına kilit vuruldu biliyorum. Türkiye 34 yıl sonra şeker ithal etti.

Bafralılar size sözüm var. Beşli çetenin burnundan getireceğim. Alıyorlar paraları vakıf ayaklarına oraya buraya gönderiyorlar. Bay Kemal bunları seyredecek mi, yemezler. Benim davam hak davasıdır. Sıradan bir dava değil, alın teri davası. Kim alın teri döküyorsa onun hakkını hukukunu teslim edeceğim. Benim mücadelem sizin mücadelenizdir.

ÇİFTÇİYE VERGİSİZ MAZOT VERECEĞİZ

Çiftçi kardeşim üretiyor. Hollanda toprak olarak Konya’dan küçük ama tarım üretimi 5 katımız. Her şeyimiz var niye dışardan saman ithal ediyoruz, et ihtal ediyoruz. Artık tütün de ithal ediyoruz. Bütün bu gerçekleri bilerek sandığa gitmenizi istiyorum. Önyargılarınızdan arının. Mazot dünyanın parası oldu. Çiftçi kardeşim sana ÖTV ve KDV’siz vereceğim mazotu. Kırmızı mazot vereceğiz. Havza bazlı üretim yapacağız. Maliyet artı makul kar eşittir taban fiyat. Çiftçiye zarar ettirmeyeceğiz.

Cumhuriyetin kuruluşunda TMO, FİSKOBİRLİK bunun için kuruldu. Batının egemen güçleri siz tarımla uğraşmayın, biz size daha ucuz veririz dediler. Pandemi bize bir gerçeği hatırlattı. Tarım stratejik bir alandır. Demek ki çiftçi bu milletin efendisidir.

Kırsalda çalışan kadın ve gençlerin tamamı sigortalı olacak ve primlerini devlet ödeyecek. Eğer üreticiyi desteklerseniz iyi sonuçlar alırsınız ve Türkiye ele güne muhtaç kalmaz. Eğer Tarım Bakanı Fransa’dan Fransız tarımına yaptığı katkı nişanı alıyorsa burada bir sorun var.

KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK

Türkiye’yi buradan çekip çıkaracağız. Çok kısa süre içerisinde Türkiye toparlanacak.

Çiftçi kardeşim hiç meraklanma. İktidar olduğumuzda bir hafta içinde göreceksiniz. Sizin bankalardan, kooperatiflerden çektiğiniz kredilerin faizlerini tak diye sileceğiz. Esnafın da kredilerin faizlerini sileceğiz. Parayı nereden bulacaksınız diyeceksiniz. Beşli çete nerede? Milyar dolarlar götürdüler, hala götürüyorlar. Bu kardeşiniz onların tamamını kesecek. Havadan para kazananlarla benim hesaplaşmam var.

Tepedeki zat diyor ki, “Tarım Kredi’de fiyat indirdik”. Sen indiriyorsan gübre fiyatını düşür çiftçi ucuza alsın. O sanıyor ki, Bay Kemal bunu bilmiyor. Bay Kemal senin nefes alışını da biliyor merak etme. Ben beşli çete derken bunu bir espri olarak söylemiyorum. Bir devlet bu kadar soyulamaz. Bunlara kar garantisi veriliyor. Milleti soydular, perişan ettiler.

Bafra oyumuzun en düşük olduğu yer. Özellikle burayı seçtim. Biz bu insanlarla sıcak samimi ilişki kurmadık.

BAYRAK VE VATAN KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Bizim altı okumuzdan birisinin milliyetçilik olduğunu kimse unutmasın. İlk bir hafta içinde Katar’a verilen Tank palet fabrikasını geri alacağız. Askeri hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Bir hafta içinde GATA’yı şanlı ordumuza vereceğiz. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Cumhuriyet tarihinde ilk kez kendi bayrağını indirdi. Bir hafta içinde kendi toprağımıza götüreceğiz ve bayrağımızı dalgalandıracağız. Bizim milliyetçiliğimiz budur.

Adalet en büyük sorunumuz. Adaletin olmadığı yerde devlet çürümeye başlar. Hak talebinde bulunan öğretmenler yerde sürükleniyor. Öğretmen başımızın tacıdır. Öğretmeni yerde sürükleyemezsin.

İran üniversitelerinin ürettiği bilgi sayısı Türk üniversitelerini 3 yıldır geçiyor. Biz gerilere düşmeye başlıyoruz.

İki kırmızı çizgimiz var. Bayrak ve vatan konusunda sorunu olmayan herkes başımızın üstündedir.

Muhtar kardeşlerim siz demokrasinin temel taşısınız. Muhtarlık kurumunun güçlendirilmesi lazım. Muhtarlık temel kanunu çıkması lazım. Sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması lazım.

13. CUMHURBAŞKANI BİZİM ADAYIMIZ OLACAK

Bir millet masası kurduk. Altımız ortak hareket ediyoruz. Hukuk, adalet, üretim istiyoruz. Zaman zaman gazetelerde ‘masa dağıldı’ diye haber çıkıyor. Hepimiz birlikte hareket ediyoruz. Liyakatten yana bütün kararları müşterek alıyoruz. Önce biz hangi konularda görüş birliğine vardık, bu işin felsefesini ortaya koymak lazım. Sonrasında cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. Şundan emin olun. 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın seçtiği aday olacak. O cumhurbaşkanı liyakati bilecek.

Moralinizi sakın bozmayın. Türkiye bölgesindeki en güçlü ülke olacak. Sizlerden destek istiyoruz. Bize katılın adaleti sağlayalım, bize katılın alın terinin değeri olsun

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.