enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: “İmamoğlu’nun adını ağzına almak için önce bir ağzını yıkayacaksın”

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya: “İmamoğlu’nun adını ağzına almak için önce bir ağzını yıkayacaksın”
Samsun Reklam Ajansı
20 Aralık 2022 14:18
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza kesinleşirse görevden alırım’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Sen kim Ekrem İmamoğlu kim… Sen Ekrem İmamoğlu’nun tırnağı bile olamazsın. İmamoğlu’nun adını ağzına almak için önce bir ağzını yıkayacaksın!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Grup toplantısına YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu, sözlerine “Hiç meraklanmayın halkın iktidarını mutlaka kuracağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyonu kucaklayacağız, bunun sözünü veriyorum. Bu ülkeye demokrasiyi beraber getireceğiz” diyerek başladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Altı lider bir aradayız, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz demokrasiyi savunuyoruz bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz, beraber getireceğiz. Bazen soruyorlar veya eleştiriyorlar efendim demokrasi diyorsunuz milletin mutfağında bir şey kalmadı diye. Mutfakta bir şeyin kalmamasına yol açan temel olan bu ülkede demokrasi olmamasıdır. Bu çerçevede ilk adım demokrasi sonra hep beraber hızlı büyüme ve kalkınma. Bunu yapacağız çünkü her şeyimiz var. Demokrasinin olmadığını gösteren bir olay, bir partinin genel başkanı İstanbul’da kendi ilçe binasına giremiyor! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, onlar şeytanlar ve bunu yapıyorlar ve bizler de beraber mücadele edeceğiz. Bunu yaparken polis arkadaşları asla suçlamıyorum, onlara talimat veren bunların suçlusu. Bu talimatı verenler gücünü saraydan aldığını biliyorum. O nedenle bizler taşkınlığa kapılmadan sağduyu ile hareket ederek sandığı bekleyeceğiz. Saray ve şürekâsını hep beraber yolcu edeceğiz.

90 yaşındaki adam hapiste tutulmaz. Eğer devlet olarak siz bunu yapmaya kalkarsınız kişilerden intikam alırsınız. İntikam duygusuyla devlet yönetilmez; adaletle, birikimle yönetilir. 90 yaşındaki insanlara ben sizleri hapislerde öldüreceğim derseniz demokrasinin, insan haklarının olmadığı algısı çok daha güçlü bir şekilde ortaya çıkar. Buradan iktidar sahiplerine sesleniyorum; 85-90 yaşındaki insanlar hapiste kalmasın diyorsanız her türlü katkıyı vermeye hazırız. İntikam duygusuyla bir devlet yönetilmez!

BUNUN ARKASINDAKİ GÜÇ KİM?

Küçük bir çocuk sistematik tecavüze uğruyor, bakan “2 yıldır haberimiz var” diyor, savcıları, polisleri çalıştırmadılar, sahte raporları aldırdılar, bunun arkasındaki güç kim?

Önce düzmece bir dava açtılar mı? Evet açtılar. Saray müdahale etti mi? Evet etti. Normalde çıkmayacak bir kararı bu mahkemeden çıkardılar mı? Evet çıkardılar. Bütün vatandaşlarımın bu adaletsizliği bilmesini isterim. Bunlar olurken malum Saray’ın fotoromanı var. O da cesaretlenmiş 16 milyonun sevgilisini görevden alacakmış. Sen kimsin? Sen kim Ekrem İmamoğlu kim… Sen Ekrem İmamoğlu’nun tırnağı bile olamazsın. İmamoğlu’nun adını ağzına almak için önce bir ağzını yıkayacaksın!

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.