enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Kripto para bağımlılığına dikkat

Kripto para bağımlılığına dikkat
Samsun Reklam Ajansı
29 Ağustos 2022 12:03
A+
A-

Son yıllarda pek çok kripto para meraklısı ‘kazanmak’ için gözünü kırpmadan, 7/24 piyasaları takip ediyor.

Psikiyatri Uzm. Dr. Hilal Dost kripto para bağımlılığına dair açıklamalarda bulundu. Dost, “7/24 ulaşılabilir olması, cep telefonundan kolaylıkla takip edilebilmesi, ani yükselme ve düşüşler daha bağımlı olmaya yatkınlık oluşturan faktörlerdir. Bu bilinmezlik kişinin düşük miktarda para yatırarak büyük paralar kazanacağına inancını arttığı için ve bu inanç sosyal medya tarafında da canlı tutulduğu için bağımlılık gelişimine zemin hazırlayan bir durum teşkil ediyor. Elbette ki her kripto para kullanan her kişi bağımlıdır anlamına gelmiyor. Belirli işaretler varsa ben kripto para bağımlısı mıyım diye düşünmekte fayda var” ifadelerini kullandı.

EVLİLİKLER İÇİN UYARI

Kripto para bağımlılığı hem iş yaşamında hem de ev yaşamında birçok probleme yol açtığını belirten Uzm. Dr. Hilal Dost, “Özellikle evin ekonomik dengesi bozulduğunda hem eşle problemler ortaya çıkabiliyor hem de sosyal problemler ortaya çıkabiliyor. Uygun parayı bulabilmek için yalan söylemek kişinin arkadaşları ile olan ilişkisini hem de bu yalan ortaya çıktığında eşi ile olan ilişkisi bozucu bir işlev görüyor. Kripto para bağımlılığında elbette sosyal sonuçları da olmaktadır. Evlilik ilişkisini ciddi derecede etkileyen bir durumdur. Bir süre sonra çiftlerin birbirlerine olan güveni azalmaktadır. Evin idaresi, ekonomisi ile ilgili sorunlar yaşandığı için hem güven problemi hem ekonomik problemler bir araya geldiğinde evlilikler bitme noktasına dahi gelmektedir” şeklinde konuştu.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.