enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

“Meral Akşener 23 Aralık’ta Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verecek”

“Meral Akşener 23 Aralık’ta Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verecek”
Samsun Reklam Ajansı
20 Aralık 2022 10:15
A+
A-

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’in ‘İmamoğlu ve Yavaş’tan biri aday gösterilirse hayır demeyeceğiz’ sözlerine ‘Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı’ şeklinde yanıt vermişti. Akşener’in bu sözlere 23 Aralık’ta yanıt vereceği öne sürüldü.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 23 Aralık Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt vereceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığına dair “İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz” sözlerini değerlendirdi ve “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine Altılı Masa’da ‘çatlak’ iddiaları gündeme geldi. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, konuyla ilgili iddiaları köşesine taşıdı. Saymaz şu ifadeleri kullandı:

“Kılıçdaroğlu’nun üstü kapalı şekilde CHP’nin iç işlerine müdahale etmekle itham ettiği İyi Parti’de suskunluk hakim.

Dün Kılıçdaroğlu ile Akşener telefonlaşmadı. Akşener, genel merkezinde grup başkanvekilleri ve Başkanlık Divanı’ndan önde gelen yöneticileri topladı. CHP ile kriz masaya yatırıldı. Alınan karara göre Akşener, çarşamba günü grup toplantısında, İmamoğlu’nun mağduriyetine değinecek. Cuma günü Fox TV’deki “İlker Karagöz ile Çalar Saat” adlı programda, Kılıçdaroğlu’na yanıt verecek. O güne dek konuşmama, yorum yapmama ve demeç vermeme kararı alındı.

Dün İyi Parti’nin ağır toplarından bir isme “CHP’nin iç işlerine müdahale mi ediyorsunuz?” diye sorduğumda şu yanıtı verdi:

“Bizim söylediklerimiz altı yedi aydır söylediklerimizin tekrarı. Bugüne kadar niye iç işlerine müdahale diye nitelendirmediler?”

Akşener’in Saraçhane’de İmamoğlu’na gösterdiği yaklaşımın adaylık mesajı diye yorumlandığını söyledim.

Bu yoruma itiraz etti.

Dedi ki: “İmamoğlu’nun hakkı gasp edilmiş. Aday olmaz artık. Öyle bir duruma düşürdüler ki mümkün değil aday olabilmesi. Sadece dayanışma yapıldı. Yalnız bırakılır mı? Darbe yemiş adam. Aday yapmaya kalksanız iki ayda cezasını İstinaf ve Yargıtay’dan geçirirler.”

KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞI ÇOK İÇSELLEŞTİRMİŞ

İyi Parti’nin ağır topu, Kılıçdaroğlu’nun tepkisini Cumhurbaşkanı adaylığına bağlıyor.

Şöyle dedi: “Adaylığı çok içselleştirmiş. Bizim için isim çok önemli değil. Çok üstünde durmuyoruz. Fakat Kılıçdaroğlu ile kazanılamıyor. Anket yapıyorsun, risk var. Hem de yüksek.” Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı, adayın altı liderden biri olması görüşüne karşı çıkıyor. “Öyle bir mutabakat yok, öyle bir konuşma yok. Babacan, ‘İsim araştırması yapıyoruz’ demedi mi üç hafta önce. Masada dile getirilmemiş. Ocak ayında konuşulacak” diyor.

Akşener’in aday olmayacağını vurguluyor.

Altılı Masa bozulur mu?

“Asla” diyor, “Altılı Masa’dan herkes kalksa biz kalkmayız.”

Akşener’in yaklaşımını ve neler hissettiğini sordum.

Şöyle dedi: “Böyle şeylerden etkilenecek biri değil. Meral hanım çok rahat o konuda. Biz ilkeler üzerine siyaset tapıyoruz. Kimse düşmanımız değil. Ama kazanmak mecburiyetinde olduğumuz bir Türkiye tablosu var. Bu tablonun yüklediği sorumluluk yok mu? Şu şartlarda seçim kaybetmek ne demek? İnsan içine çıkamayız. Harakiri mi yapalım, ne yapalım?”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.