enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Mert Irmağı’nın ıslahına 2 milyar TL’lik proje

Mert Irmağı’nın ıslahına 2 milyar TL’lik proje
Samsun Reklam Ajansı
8 Haziran 2022 16:43
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Mert Irmağı’yla ilgili çok ciddi bir çalışma var. Yaklaşık 2 milyar TL’lik bir proje. Samsun’un en önemli dere ıslahı projesini DSİ ile birlikte yapacağız” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı ilk oturumu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yönetiminde Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda 39 gündem maddesinin komisyonlara havalesi oy birliğiyle gerçekleşti. 1 gündem dışı madde de oylanarak gündeme alındı.

39 gündem maddesi içinden bir tanesi aciliyeti nedeniyle bu toplantıda görüşülerek karara bağlandı. Karara bağlanan maddede Kardeş şehir Bosna Hersek Brçko Belediyesi’ne ve kardeş şehir Almanya Kiel Belediyesi’nin düzenleyeceği Uluslararası Şehirler Forumu’na Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen katılmak üzere Başkan Mustafa Demir ve beraberindeki heyetin görevlendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

DSİ İLE ORTAK PROJE

Mert Irmağı’yla ilgili çalışma hakkında da detay veren Başkan Demir, “Mert Irmağı’yla ilgili de çok ciddi bir çalışma var. Yaklaşık 2 milyar TL’lik bir proje gözüküyor. Yukarıda demiryolu geçtiği için belli yerlerde depolama alanları var. DSİ şu anda projeye çalışıyor. Mert Irmağı üzerine 4 tane de köprü yapılması gerekiyor. Onların projelerini biz ihale ettik. Şu anda projelerin 2 tanesi bitti bildiğim kadarıyla. DSİ standartlarında. Onu da bakanımızla görüştük. DSİ ile görüştük. Sözünü aldık. Mert Irmağı’nın bir kısmını biz yapacağız. Belli alanlarını da kendileri ihale edecekler ve Samsun’un en önemli dere ıslahı projesini de Allah’ın izniyle güzel bir şekilde tamamlamış olacağız. Dolayısıyla Türkiye’de belli yağış alma durumlarında, Yeşilırmak havzasında barajlar var. Bu risk yok. Kızılırmak havzasında da risk yok. Mert Irmağı ve Salıpazarı bölgesini bitirdiğimizde Türkiye’de sanıyorum su yolları noktasında en iyi il olacağız” diye konuştu.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.