enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Murat Çan: “Samsun projelerimizin merkezinde olacak”

Murat Çan: “Samsun projelerimizin merkezinde olacak”
Samsun Reklam Ajansı
18 Nisan 2023 09:30 | Son Güncellenme: 18 Nisan 2023 09:31
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Adayı Murat Çan, “Coğrafi konumu, limanı, tarım alanları ve genç insan gücüyle Samsun bizim projelerimizin merkezinde yer alacak” dedi.

CHP Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Çan, seçim çalışmaları kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Başkan Salih Zeki Murzioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ardından farklı iş çevreleriyle de bir araya gelen Çan ekonomi, istihdam ve katma değer yaratan yatırım konularındaki projelerini anlattı.

İki yıl içinde 300 milyon dolarlık kaynağı Türkiye ekonomisine katacaklarını vurgulayan Çan, üretime dayalı istihdam ve vergi yükünü hafifletecek düzenlemelerle ekonomiyi ayağa kaldıracaklarını ifade etti.

Yatırımlarla ilgili planlamaların yapıldığını aktaran Çan, “Biz yatırımlarla Türk ekonomisini kalkındıracağız. Yatırımlarda ağırlıklı olarak teknoloji, hammadde ve Türkiye’nin önde olduğu gıda sektörüne yönelmeyi planladık. Coğrafi konumu, limanı, tarım alanları ve genç insan gücüyle Samsun bizim projelerimizin merkezinde yer alacak. Samsun-Sarp demiryolu hattıyla gelişen Asya ekonomileri için Samsun önemli bir cazibe merkezi haline gelecek. Samsun’da işsizliği düşüreceğiz ve milli geliri artıracağız” dedi.

VERGİLER AZALACAK, İSTİHDAM ARTACAK

Bafra ve Çarşamba ovalarının Türkiye’yi doyuracak nitelikte olduğunu kaydeden Çan, “İthalata dayalı tarım politikasının sonunda vatandaş sebzeyi, meyveyi, eti ve sütü alamaz hale geldi. Yeni teknolojilere yapacağımız yatırımlar ve doğru bir planlamayla Bafra ve Çarşamba Ovaları Türkiye’yi doyurabilir. Bizimle birlikte vergiler azalacak, yatırım ve istihdam artacak, çiftçi kazanacak” ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da konut ve kira fiyatlarında ciddi artış olduğunu söyleyen Çan şunları kaydetti:

“Astronomik kiralar nedeniyle pek çok konut sahibi ile kiracı davalık durumda. Şu anda ciddi bir kira kriziyle karşı karşıyayız. Tüm ilçelerde durum aynı. En ucuz dairenin 1-2 milyon olduğu bir yerde üretim, istihdam, sağlık ve eğitimde aksamalar kaçınılmaz hale gelir. Uygulamaya koyacağımız projelerle artan konut ve kira fiyatları düşecek”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.