enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Necattin Demirtaş’tan tepki: “Gaziosmanpaşa’ya farklı, Zeytinlik’e farklı”

Necattin Demirtaş’tan tepki: “Gaziosmanpaşa’ya farklı, Zeytinlik’e farklı”
Samsun Reklam Ajansı
20 Mayıs 2022 15:14 | Son Güncellenme: 20 Mayıs 2022 15:16
A+
A-

SBB Meclis toplantısında, İlkadım ilçesindeki 3 mahallenin kentsel dönüşüm sonrası belirlenecek kat sayısına yapılan itiraz reddedildi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Canik’te Gaziosmanpaşa’da 8+1 kat yüksekliği verilmiş, bu mahallelerde 6 kat veriliyor. Bunun bir ölçüsü olması lazım” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci birleşimi yapıldı. İlkadım ilçesindeki Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları için yapılan kat sayılarının yeniden değerlendirilmesi itirazı komisyonda reddedilerek Meclis’e havale edildi.

BUNUN BİR ÖLÇÜSÜ OLMASI LAZIM

Bunun üzerine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Ben siyaseten grup kararlarına iştirak etmedim. Doğru gördüğüm şeylere evet dedim. Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy mahallelerini riskli alan kapsamına aldık. Kentsel dönüşümü başlatmak istiyoruz. Bu mahalleleri yaşanır hale getirmek istiyoruz. Orada yaşayan insanlar da bunu istiyor. Ancak asgari ücretle geçinen maddi durumu iyi olmayan insanlar var. Mevcut durumda maddi durumları bunu karşılamaya yetmiyor. Bunu siyaset malzemesi yapmak istemiyoruz, çözüm üretmemiz gerekiyor. Canik’te Gaziosmanpaşa’da 8+1 kat yüksekliği verilmiş, bu mahallelerde 6 kat veriliyor. Bunun bir ölçüsü olması lazım. Gaziosmanpaşa Rusya’da değil. Adalet tesis etmemiz gerek. Şu anda bu mahallelerdeki 20 bin insanı 12 bine düşecek. Kimler gidecek? Gönüllü gitmek isteyen olursa sorun yok. Burada elimizi vicdanımıza koyarak çözüm üretmemiz lazım. Bu itirazı Meclis’te bekletelim, konuşalım, tartışalım ve sonrasında neticelendirelim” sözlerini kaydetti.

BELEDİYENİN ZARARI NEDİR?

Demirtaş’ın konuşmasına Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan da destek verdi. Tekcan, “Necattin Başkan’ın söylediklerine imzamızı atıyoruz. Orada hiçbir siyasi beklenti olmadan bir değişim yapılmaya çalışılıyor. Kentsel dönüşüm için gerekli şartları sağlamanız gerekiyor. İnsanların orada 4 katlı binası var, onlar bir daireye düşünce mağdur oluyor. Geçen ay Meclis’te bir mahalledeki kat sayısını artırdık. Oraya var da Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy’e niye yok? Burada Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin zararı nedir? İki katı verse ne olacak? Tabanı sağlam zeminde 8 katın ne zararı olabilir? Biz bu hususların burada yaşayanların hassasiyetlerini düşünerek karar verelim” ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, konunun tekrar değerlendirileceğini belirterek, komisyon maddesini oylamaya sundu ve madde AK Parti-MHP gruplarının oylarıyla kabul edildi.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.