enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Özkaya: Omicron varyantını tünelin sonundaki ışık gibi düşünebiliriz

Özkaya: Omicron varyantını tünelin sonundaki ışık gibi düşünebiliriz
Samsun Reklam Ajansı
29 Aralık 2021 17:00 | Son Güncellenme: 29 Aralık 2021 17:02
A+
A-

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Omicron varyantını tünelin sonundaki ışık gibi düşünebiliriz. Omicron varyantı bu hastalığın sonuna geldiğimizi gösteriyor.” dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, kontrollü sosyal hayatımıza devam etmezsek Omicron ve delta mutasyonlarının birleşimi olan delmicron varyantının 2022 yılının kabus dolu geçmesine sebep olabileceğini belirtti.

Özkaya, “Omicron varyantını tünelin sonundaki ışık gibi düşünebiliriz. Omicron varyantı bu hastalığın sonuna geldiğimizi gösteriyor. Bu varyant çok hafif grip gibi geçiriliyor fakat çok bulaşıcı olduğunu da biliyoruz. Bizim ülkemizde vakaların çoğunluğunu delta varyantı oluşturuyor. Omicron vakaları da ülkemizde artmaya başladı. Bu bakımdan bizim gibi ülkelerde delmicron hastalığı dediğimiz bir tabloyla da karşılaşabiliyoruz. Delmicron tablosu oluşursa ciddi anlamda vaka sayısını arttıracak.” diye konuştu.

Özkaya, “Eğer kontrollü sosyal hayatımıza ve yılbaşı eğlencelerimize dikkat etmezsek, 2022 tam hastalığı bitirme dönemine yaklaşmışken tekrar vaka patlamalarıyla karşılaşacağımız bir yıl olur. Şimdiye kadar hem delta hem omicronun ateş, öksürük, grip gibi belirtilerle seyrettiğini biliyoruz. Bununla birlikte omicronda ağır hasta sayısında ve ölüm oranında düşük. Bu toplum için gerçekten bir şans. İyi haber şu ki, vaka sayılarımız azaldı. Hastanelerdeki yoğun bakım hasta sayılarımız azalmaya başladı. Bu, hastalığın kontrol altına alındığını gösteriyor. Ama maalesef kontrollü sosyal hayatımızı devam ettiremezsek ve aşı ile korunamazsak hem delta mutasyonu hem omicron mutasyonu ikisi birlikte 2022’de bize tekrar kabus dolu günleri yaşatabilir” dedi.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.