enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Rahime Bir: “Doğru nefes tepki yerine yanıt vermemizi sağlar”

Rahime Bir: “Doğru nefes tepki yerine yanıt vermemizi sağlar”
Samsun Reklam Ajansı
19 Nisan 2023 15:09 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2023 16:13
A+
A-

The One Wellbeing Center kurucusu Rahime Bir, nefes terapileri hakkında bilgi vererek, “Doğru nefes ile doğal nefes arasındaki farkı anladığımızda başlıyor nefesin yaşama sağlıklı etkisi. Doğru nefes zorluklar karşısında direnç gösterme yerine dingin ve olgun olmamızı, tepki yerine yanıt vermemizi sağlar” dedi.

Atakum’da bulunan The One Wellbeing Center kurucusu Rahime Bir, 7/24 Gündem Dergi’nin 3. sayısı için özel açıklamalarda bulundu. Bir, 7/24 Gündem Genel Yayın Yönetmeni Nevin Aydoğan’a The One Wellbeing Center’ın kuruluş hikayesi, Ayurveda öğretisi ve nefes terapisi hakkında bilgi verdi.

Sizi tanıyabilir miyiz, kimdir Rahime Bir ve bu yolculuk nasıl başladı?

İstanbul doğumluyum. Lise eğitimimden sonra Hollanda’ya yerleştim ve öğrenimime orada devam ettim. Öğrenim hayatıma devam ederken ticari hayatımı da başlatmıştım (Restaurant). Hem öğrenci, hem öğrencisi olduğum alanda iş alan hem de apayrı bir meslekte işverenlik yapıyordum. Bunun yanısıra gönüllü olarak huzur evinde, özel gereksinimli çocukların eğitim kurumlarında rehberlik hizmeti veriyordum. Varoluşumuzun sadece doğmak ve çoğalmaktan ibaret olmadığını düşündüğüm için, Yaratılanın dizaynını merak edişlerim, beni spiritüel alanda bilmeye istekli hale getirdiği için birçok eğitime katılma fırsatı oluşturdum kendime.

İlerleyen eğitimlerde duyguların fizik bedendeki hastalık diye görünen hallerini deneyimledikten sonra bütünsel tıp alanında eğitimlerimi genişlettim. Ve öğrendiklerimi pratik edebilmem için de pek çok seyahatte bulundum. Birçok Avrupa ülkelerinin ve yurt içi şehirlerinin yaşam şekillerini, kültürlerini, önceliklerini, olaylara çözüm hallerini gözlemleyebilme olanakları sundum kendime. Türkiye’ye döndükten sonra bir hastalık evresi geçirdim. Bir çok tedavi şekilleri, ilaçlar vs… 1,5 sene devam eden bu süreç, sadece fiziki olarak ilerlediği için çok fazla bir yol alamamıştık. Ve kendi hastalığım tüm eğitimimi, bilgimi, donanımı icra etmeme vesile oldu.

Kendi sürecime bütünsel olarak yaklaşmaya çalışırken aynı zamanda Wellbeing Uzmanlık eğitimi sürecindeydim. Ruh, zihin ve beden birlikteliğinin yaklaşımı ile yeniden dönüşümümü gerçekleştirmeye başlamıştım. Kendi hayatımı tekrar dengeyle buluştururken Sufilerin şu sözü deneyimlerimin, eğitimlerimle buluşturup sizlere kaynak olabilmeye niyet ettirtti. Çünkü, artık zamanı gelmişti. “Duyarsan unutursun, görürsen hatırlarsın, sadece ve sadece yaşarsan bilirsin.

Atakum’da bulunan The One Wellbeing Center’dan bahsedelim biraz da, hikaye nasıl başladı, burada hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Aslında bu yolculuğun başlangıcı kendi hastalığım oldu. Günlük koşuşturmada kendimizi göz ardı edebiliyoruz. Tam da böyle bir dönemde stresin bedenime ne kadar zarar verdiği ile yüzleştim. Tedavi sürecindeki hayal kırıklığı, hastalığımın kısa süreli iyi hissetme hali bir şeylerin eksik ya da yetersiz oluşunu fark ettirdi. Farkındalık sürecim boyunca tanıştığım bütüncül tıp hekimlerinin paylaşımlarından, aldığım birçok eğitimden, okuduğum sayısız makaleden, onlarca kitaptan, kurslardan, katıldığım seminer ve söyleşilerden, yolumun kesiştiği sorunlarla mücadele eden kişilerden edindiğim tecrübelerin yansımasıdır bu merkez. Dünyadaki en güzel hediye fayda gördüğünüz bilgiyi başka birisine de ulaştırmaktır.

 1 Ocak 2021 tarihinde hizmet vermeye başladık. Merkezimizde uyguladığımız programlar kişiye özeldir. İhtiyaçlara tek tek karşılık verirken, danışanlarımıza aslında her bir parçanın bütün olduğunu, o bütünün de “ben”i oluşturduğunu hatırlatıyoruz. “Ben”i oluşturan sistemler, zihinsel beden, ruhsal beden ve fiziksel bedendir. Fiziksel beden programına dahil olan uygulamalar bölgesel incelme, cilt tedavileri, güzellik ve bakım uygulamaları, beslenme, lenfatik uygulamalar, yenilenme ve gençleşme uygulamaları, ozon tedavisi, FRP, IV, mezoterapi, ruhsal ve zihinsel beden programlarına dahil olanlar; nefes egzersizleri, meditasyon, yoga, bilinç dışı, terapi.

Programlarınızı Ayurveda öğretisine göre şekillendiriyorsunuz. Ayurveda öğretisine dair neler söylemek istersiniz?

Ayurveda’ya göre sağlığın sürekliliği için fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak kişinin kendi içindeki uyumu yakalaması gerekir. Buna yediklerimiz, bulunduğumuz ortam ve sosyal çevremiz de dahildir. Merkezimize başvuran danışanlarımızın önce Ayurvedik beden tipini analiz ediyoruz ve ona göre de bu öğretiyle programları şekillendiriyoruz.

İlk kez gelen bir danışanı nasıl bir süreç bekliyor?

Önce merkezimize gelme sebebini öğrenip, kök nedene göre yol haritası belirleniyor. Sadece kişinin talebine yönelik protokol yerine ihtiyacına uygun kombin protokoller hazırlanıyor.

Gençleşme programı hakkında neler söylemek istersiniz?

Yaşlanmayı etkileyen telomerler, kritik uzunluğa kadar kısaldıklarında yaşlanma programı aktive olur. Bu nedenle gençleşme sadece dışarıdan yapılan müdahale değildir, içeriden de desteklenmesi gerekmektedir.

Nefes terapilerinin sağlıklı yaşama yansımaları hakkında neler söylemek istersiniz?

Doğru nefes ile doğal nefes arasındaki farkı anladığımızda başlıyor nefesin yaşama sağlıklı etkisi. Soluk mekaniktir, nefes ise bir davranıştır. Nefes solunumun ötesinde bize sağlıklı ve bilinçli davranmayı öğretir. Nefes yaşam enerjimizle bağlantılı olduğundan kontrolsüz ve bilinçsiz nefes alıp vermek depresyon, sinir, gerginlik yaratırken, kontrollü nefes ise sağlık ve neşe getirir. Doğru nefes zorluklar karşısında direnç gösterme yerine dingin ve olgun olmamızı, tepki yerine yanıt vermemizi sağlar.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.