enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Şahlanan Leclerc

Şahlanan Leclerc
Samsun Reklam Ajansı
11 Nisan 2022 10:06 | Son Güncellenme: 11 Nisan 2022 16:11
A+
A-

Avustralya Grandprix’de Pole ve podyumda genç sürücü Charles Leclerc domine etti. Sergio Peres ikinci olurken, Mercedes’in çaylak pilotu George Russel Grandprix’i üçüncü tamamlayarak podyumu oluşturdular.

Formula 1’in en istikrarlı isimlerinden Carlos Sainz Jr. Antrenman ve sıralama turlarında sinyalini verdiği gibi yarışın başlarında Ferrari’yi yalnız bırakarak serisini bozmuş oldu. Carlos ile birlikte Ferrari’nin kritik puanları da çakıllara saplandı.

Redbull’un cesur yüreği Peres yine üzerine düşeni yaparak aracın sınırlarını zorladı ve podyumdaki yerini aldı. Şampiyon Max ise ancak 39 tur dayanabildi. Leclerc’in arayı 5 saniye üstüne çıkarmasıyla aranın açılmasını engellemek için sınırları zorlayan Max tecrübesi sayesinde aracın alev alacağını erken tahmin edip kenara çekti.

Yunuslayan Mercedesler 3-4 sırayı alırken Russel’ın sürekli Hamilton’u geçmesi kafalarda soru işaretleri oluşturmaya başladı. Sanki Mercedes ekibi bu sezondan vazgeçmiş ve seneye büyük sürprizlerle hazırlanıyormuş gibi bir izlenim bırakmaya devam ediyor.

5 ve 6 olarak yarışı tamamlayan Mclaren’in genç pilotu lando Norris ise “Araçta bir gelişim yok sadece pist bize daha uygun“ açıklamasıyla takıma bir göndermede bulunmuş oldu. Anlaşılan takım arkadaşı Riccardo ile olan anlaşmazlığı takıma da yansımış gibi gözüküyor.

Uzun yıllar sonra kırmızıların tekrar rekabetçi olduğunu görmek hepimizi heyecanlandırmış durumda. Max’in arızası sayesinde bu Grandprix’de her ne kadar zirvedeki yalnızlığı yaşasa da şampiyonanın geri kalanında güzel bir Ferrari-Redbull çekişmesi izleyeceğimiz kesin.

Emircan KUYUMCU

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.