enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Salda Gölü bataklığa döndü

Salda Gölü bataklığa döndü
Samsun Reklam Ajansı
17 Mayıs 2022 09:22
A+
A-

NASA tarafından ayakkabıyla bile basılmaması yönünde uyarı yapılan ancak Millet Bahçesi projesi için iş makineleriyle girilen Salda Gölü bataklığa dönüştü. Doğa harikası güzelliğin son halini gören vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

2019 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü’ne millet bahçesi yapılacağı açıklanmıştı. İş makinelerinin yarattığı tahribat nedeniyle Salda Gölü kumsalı ve suyundaki bozulma gözler önüne serildi.

KUYU SONDAJI YAPILIYOR

Salda Gölü Koruma Derneği’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla büyüyen tepkilerle beraber Dernek Başkanı Osman Şakar, göldeki suyun son 10 yılda hızlı bir şekilde çekildiğini belirterek, “Daha önceki yıllarda kuraklık sebebiyle göl çekilmişti. Bu kış çok kar yağmasına rağmen su seviyesi yükselmemiş. Hatta bir metre kadar çekilmiş. Su çekilen yerlere dağdan sular gelmesiyle o bölge bataklık görünümünü kazanmış. Göl, özellikle son 3 yılda hızla çekildi. Bu durumun nedenleri olarak daha önceki yıllardaki kuraklık ve zirai tarımda kullanılmak üzere kuyu sondajı yapılmasını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.