enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

“Samsun halkının onayı yok”

“Samsun halkının onayı yok”
Samsun Reklam Ajansı
30 Mayıs 2024 14:42
A+
A-

Kamuoyunda tartışmaya neden olan Kurupelit Yat Limanı’nın doldurulmasına ilişkin proje için ‘Halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılım’ toplantısı yapılacak.

2022 yılında gündeme gelen ve ilk günden bu yana büyük tartışmalara neden olan Kurupelit Yat Limanı projesinde ÇED sürecine girildi. Kurupelit Yat Limanı’nın doldurularak daha kuzeyde yeni ve daha büyük bir yat limanı yapılması planlanan proje, Samsunluların tepkisini çekiyor. Kamuoyunda verilen büyük tepkiye rağmen ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı proje çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 4 Haziran’da ÇED sürecinde ‘Halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılım’ toplantısı yapılacak. Kurupelit Düğün Salonu’nda yapılacak toplantıda halkın fikrinin alınması ve projeyle ilgili bilgi verilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan projeye karşı çıkan yöre halkı, çevreciler ve ilgili meslek kuruluşlarından temsilcilerin de toplantıya katılacağı tahmin ediliyor.

DENİZİMİZİ, SAHİLİMİZİ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

Samsun Denizcilik ve Kıyı Koruma Derneği (SADEKDER) Başkanı Selim Yılmaz, projenin Samsun halkının onayı olmadan yapıldığını söyledi. Yılmaz şunları kaydetti:

“Yok edilen sahilimizden geri kalanların betonlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Marinanın doldurulmasının şehre vereceği zararın bilincindeyiz. Denizimizi, sahilimizi, işimizi, huzurumuzu kaybetmek istemiyoruz. Atakum ve Körfez’in doğal, ekolojik yapısını bozacak, sahili denizden uzaklaştıracak bu girişimin şehre vereceği zararların bilincindeyiz. Samsun halkı ve bölge sakinleri olarak bu projeden vazgeçilmesini, mevcut yat limanının rehabilite edilmesini talep ediyor, haklı eylemlerimizde yanımızda olmanızı ve bizlere destek olmanızı bekliyoruz”

‘Halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılım’ toplantısı 4 Haziran 11.00’da Kurupelit Düğün Salonu’nda yapılacak.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.