enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C

Samsun sise gömüldü

Samsun sise gömüldü
Samsun Reklam Ajansı
26 Şubat 2024 11:25
A+
A-

Samsun’da etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi bir hayli azalırken, şehrin doğusundan gelen kirli hava da sisin uzun süre kalmasında etkili oldu.

Türkiye’nin birçok bölgesinde etkili olan yüksek basınç, Samsun’da da kendini gösterdi. Özellikle günün ilk ışıkları ile birlikte yüksek basınç nedeniyle moleküllerin havaya karışamamasından dolayı gökyüzü ile güneş ışıkları arasından sisten perde oluştu. Görüş mesafesinin bir hayli düştüğü kentte, özellikle şehrin doğusundan gelen kirli hava da sisin uzun süre kalmasında etkili oldu. Uzmanlar, sisin dağılmasında yağmur veya diğer hava olaylarının etkili olduğunu, aksi takdirde sisin etkisini uzun süre koruduğunu ifade etti.

TEKKEKÖY’ÜN HAVASI KİRLİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı raporlarına göre şehir merkezindeki hava kirliliği oranı Samsun merkez, Atakum ve Bafra’da gün içerisinde ‘orta’ ve ‘hassas’a yakın seviye olarak kaydedildi. Hava kalite indeksi Tekkeköy’de Pazar günü itibarıyla 192’ye (sağlıksız) ulaştı. Hava kirliliğinin bu seviyede olduğu anlarda yapılan uyarılarda, “Hassas gruplar ciddi sağlık sorunları yaşayabilir. Genel halkın ise bazı sağlık etkileri yaşaması muhtemeldir” ifadeleri yer aldı.

Hava kalite indeksine göre 0-50 arası ‘iyi’, 50-100 arası ‘orta’, 100-150 arası ‘hassas’, 150-200 arası ‘sağlıksız’, 200-300 arası ‘kötü’, 300-500 arası ise ‘tehlikeli’ seviyede gösteriliyor.

Öte yandan hava tahmin uzmanları, görüş mesafesinin bin metreden aşağıdaki hava bulutlarını ‘sis’, bin metreden fazlasını ise ‘pus’ olarak nitelendiriyor.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.