enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Samsun’da afet stratejileri belirleniyor

Samsun’da afet stratejileri belirleniyor
Samsun Reklam Ajansı
16 Ocak 2024 10:28 | Son Güncellenme: 16 Ocak 2024 10:30
A+
A-

Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda afet kayıplarını en aza indirmek amacıyla alınması gereken önlemler ile uygulanması gereken stratejiler ve eylemler masaya yatırıldı.

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Orhan Tavlı’nın başkanlığında, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İRAP hazırlıklarına AFAD Genelgesi ile başlanırken, Samsun‘un da aralarında bulunduğu Adana, Afyon, Rize, Tekirdağ ve Sivas pilot il olarak seçilmişti. Samsun’da bu kapsamda İl Afet Risk Azaltma Planı çalışmalarına 2020 Haziran ayında başlandı.

Şehrin afet riskleri, fiziki ve coğrafi yapısı göz önünde bulundurularak muhtemel afet kayıplarını en aza indirmek amacıyla alınması gereken önlemler ile uygulanması gereken stratejileri ve eylemleri tanımlayan bir belge olan İRAP kapsamında 4 farklı afet türü üzerinde çalışılması planlandı.

Çalışılacak afet türleri puanlama sırasına göre deprem, sel-taşkın, heyelan, orman-kent yangınları olarak belirlendi.

İRAP ile risk azaltma faaliyetleri ile afetlerin risklerini ve etkilerini en aza indirerek, afetlere dirençli toplum ve sürdürülebilir şehir oluşturmak amaçlanıyor.

Bu çerçevede 12 hedef ve 649 eylem 7 Ocak 2021 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren İRAP kapsamında planda bulunan eylemlerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve planın canlı tutulması amacıyla 12 Ocak 2022 tarih ve 218223 sayılı 2022/1 nolu İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı genelgesine istinaden Samsun’da İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun 2022/1 sayılı kararı ile vali yardımcısı başkanlığında Samsun-İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonu da oluşturulmuştu.

Planın güncel kalması, yaşaması ve yaşatılması adına bugüne kadar 56 toplantı icra edildi.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.