enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Samsun’da durak çilesi: “İki durak arasında 6 km var”

Samsun’da durak çilesi: “İki durak arasında 6 km var”
Samsun Reklam Ajansı
5 Ocak 2023 12:58
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İlçe Transfer Merkezi ile hayata geçen ilçelerden şehir merkezine tek araçla ulaşım konusunda sorunlar yaşandığını dile getirdi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu Teklifi üzerine konuştu. Yaşar konuşmasında Samsun’un sorunlarına değindi.

İlçe Transfer Merkezi’nin açılmasıyla tek araçla ilçelerden şehir merkezine ulaşımın başladığını vurgulayan Yaşar, yeni uygulamanın çileye dönüştüğünü söyledi. Ondokuzmayıs ilçesi örneğini veren Yaşar, ilçeden Samsun şehir merkezine kadar sadece 2 durak olduğunu söyledi.

DURAK SAYISINI ARTIRIN

Yaşar şu ifadeleri kullandı:

“Ondokuzmayıs’tan şehir merkezine kadar sadece 2 tane durak var. Bu 2 durağın arasındaki mesafe en az 6 kilometre. Yani minibüsler sadece bu 2 duraklarda durabiliyor. Minibüsçülere, ara duraklarda durduğu takdirde inanılmaz cezalar yazılıyor. Durum böyle olunca yolcular tekrar indi-bindi yapmak zorunda kalıyorlar ve ulaşım maliyetleri artıyor.

Yani bugün indi-bindi 15 lira olduğunu varsayarsak,  günde sadece Ondokuzmayıs’tan Samsun’a giden bir kardeşimizin günlük yol masrafı 15 liradır. Bu masraf on günde 150, ayda 450 lira eder. Yüzde 10’u sadece bu şartlarda minibüs ücretlerine gidiyor. İnip tekrar bir başka minibüse bindiğiniz zaman bu da 900 lirayı buluyor. Ya durak sayısını artırın, ya da bu cezaları kaldırın”

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.