enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Samsun’da ‘en iyilerin’ kuaförü

Samsun’da ‘en iyilerin’ kuaförü
Samsun Reklam Ajansı
9 Mart 2024 13:00 | Son Güncellenme: 9 Mart 2024 13:02
A+
A-

Atakum‘da hizmet veren Best Of Saç Tasarım Kadın Kuaförü ortakları Caner Kayaoğlu ve Taşkın Arduç, 7/24 Gündem Dergi’nin 7. sayısına konuk oldu.

Önce sizleri tanıyabilir miyiz?

Caner Kayaoğlu: 1989 Samsun doğumluyum. Mesleğe 2004 yılında Hollywood Kuaför’de başladım. 15 yıl boyunca burada çalıştım, onların elinde büyüdüm diyebilirim.

Sonraki süreçte 3 yıl kadar da Hüseyin Alkan ile çalıştım. Taşkın ile yaklaşık 10 yıldır birlikte çalışıyoruz. Arkadaşlığımız güçlenerek ilerledi ve birlikte kendi yerimizi açmaya karar verdik.

Taşkın Arduç:  1990 doğumluyum.  Aslen Amasyalıyım.  İstanbul’da doğup büyüdüm.  Ortaokul dönemimde başladım bu mesleğe.  Derslerle de aram sıkıntılıydı. Çalışmak daha cazip gelmişti o dönem.  Askere gidene kadar İstanbul’da mesleğime devam ettim.

Askerlik sonrası ailemin Samsun’a yerleşmeye karar vermesiyle buraya geldim ve ben de Hollywood Kuaför’de çalışmaya başladım. Buraya adapte olmam konusunda Caner çok destek oldu.  10 yıldır Caner ile birlikte çalışıyoruz ve güzel bir uyum yakaladık. Evliyim ve iki çocuğum var. 

Best of Saç Tasarım Merkezi’ni açmaya nasıl karar verdiniz, süreç nasıl gelişti?

Caner Kayaoğlu: Aklımızda hep vardı zaten hatta biraz geç de oldu. Demek ki doğru zamanı ancak gelmiş 🙂 Henüz işi dahi tam öğrenemeden salon açanlar oluyor bizim sektörde. Ama biz hep profesyonel olarak baktık. Yıllardır bu işin içerisindeyiz. Profesyonel anlamda bir salonda neler olmalı en ince ayrıntısına kadar hakimiz. Bu tecrübe ile emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Temmuz ayında artık zamanı geldi dedik ve salonumuz açtık. İsme karar verme aşamasında bize hitap eden, akılda kalan bir isim olsun istedik.  İşimizi iyi yaptığımıza inandığımızdan da Best Of Saç Tasarım adını belirledik. Kendi ismimizin olduğu bir isim düşünmedik hiç.  İnsanlar Best Of adına gelsinler ben olmadığım zamanda da diğer çalışanlarımız aynı hizmeti verebilsin.  Salonumuzda bir aile gibiyiz, çalışanlarımızın mutluluğu iş yerini benimsemeleri verdiğimiz hizmete bile yansıyor.

En keyif aldığınız işlemler hangileri?

Caner Kayaoğlu: Kesim yapmaktan eksta zevk alıyorum. Benim tarzımdan ziyade karşımdaki kişinin tarzına göre bir model çıkarttığınızda daha keyifli bir sonuç çıkıyor.

Taşkın Arduç:  Ben canlı renklerle boyama işlemi yapmayı daha çok seviyorum. Kızıl tonları, bakırlar ya da sarı tonlarda çalışmaktan daha çok keyif alıyorum.

2024 yılı trendleri hakkında da okuyucularımıza bilgi verir misiniz?

Taşkın Arduç:  Doğallık moda bu sene.  Eski saç kesimleri ön plana çıkmaya başladı.  Katlı kesimler ve içi dışı hareketli saçlar moda.  Çıraklık dönemlerimizde bu fönü öğrenmek için parmaklarımızı az yakmadık 🙂 İnsanlar zaten artık dalgalı ya da kırık fönden sıkıldılar. 

Caner Kayaoğlu: Somre tarzında doğallık olacak. Yüzünüze aydınlık veren blok boyalar yapılıyor. Soğuk sarı, platin renkler ağırlıktaydı bu sene. 2024’te ise daha sıcak tonların tercih edileceğini düşünüyorum. Bal sarısı gibi. Sarı her zamanki gibi yine moda.

Peki saçı açmak, turuncusuz bir sarı elde etmek neden bu kadar zor? Püf noktası nedir?

Caner Kayaoğlu: İşin sırrı ince ve titiz çalışmakta. Bir kişiye 20 paket değil de 30- 40 paket atılması gerekiyor. Uğraşmamak için kalın kalın alındığında saç açılmıyor haliyle. İnce alınırsa saçın açılması da kolay olur.

Taşkın Arduç:  Sarı boyada iki kişinin aynı anda çalışması daha doğru olacaktır.

Doğru iletişim de çok önemli sizin meslekte değil mi?

Caner Kayaoğlu: Kuaförlüğe bir nevi de psikologluk derler ya doğru. Gelen misafirlerimiz yaşadıkları mutsuzluk ya da gerginliği genelde bizimle paylaşıp, rahatlıyorlar. 

Biz de olabildiğince doğru şekilde yol göstermeye çalışıyoruz. Hangi iş olursa olsun insan severek ve gülümseyerek yapmalı mesleğini.   Hele ki bizim gibi hizmet sektöründe bu daha da önemli.  İnsanlarla sohbet edebilmek,  onlarla birlikte gülümsemek o bağı da güçlendiriyor. Evimize gelen bir misafiri nasıl güler yüzle karşılıyorsak müşterilerimizi de o şekilde karışılıyoruz.  Tabii o ayarı tutturmak da çok önemli. 

Taşkın Arduç: Evet mesela kimisi de konuşmayı sevmez. İş arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda yeni başlayan arkadaşlarımızı bu konuda bilgilendiriyoruz. İletişim kurmak için karşı tarafın adım atmasını beklemek daha doğru bir yaklaşım bence. O konuşursa ben de konuşuyorum. Yıllardır bu sektörde olunca artık o çizgiyi anlayabiliyorsunuz.

Mesleğinizde erken yaşta başlamak önemli sanırım..

Caner Kayaoğlu: Bizim dönemimizdeki çalışma şartlarıyla bu dönemi kıyasladığımda uçurum var arada. Alttan yetişen kişileri bulmak çok zor şu an. Yeni nesil pek zora gelemiyor sanıyorum. Biz zamanında para almadan dahi çalışırdık, işi öğrenebilmek adına. Ustalarımız sıktığı boyayı göstermezdi bile.  Şimdi gel öğretelim diyoruz talep yok.

Taşkın Arduç:  Bizim meslekte biraz ezilmek de gerekiyor. Bu sebeple eleman yetiştirmek çok zor bu dönemde. Küçük yaşlarda hata yaptığınızda bu hatanın size söylenmesi, uyarılmanız size normal gelebiliyorken, ileriki yaşlarda bu farklı algılanabiliyor, müdahale olarak görülebiliyor.

Salonunuzda hangi faaliyetleri veriyorsunuz?

Caner Kayaoğlu:  Saç üzerine her işlemi yapıyoruz. Mikro kaynak işleminde oldukça popüleriz. Özellikle hayalet kaynak dediğimiz işlem çok revaçta. Saçı uzun ama seyrek olan kişilere dolgunluk sağlamak adına uyguladığımız bir kaynak türü.  Çok fazla doldurmadan dağıtılarak yapılıyor ve  saç toplandığında da hiç fark edilmiyor. 

Taşkın Arduç:  Saç işlemleri dışında salonumuzda manikür, pedikür, kalıcı oje, ağda ve kalıcı makyaj hizmetleri de sunmaktayız.

2024 yılıyla beraber Best of Saç Tasarım Merkezi’nde ne gibi yenilikler olacak?

Caner Kayaoğlu: Yakın zamanda hizmetlerimize protez tırnak işlemini eklemeyi düşünüyoruz.  İlerleyen süreçte ise microblading, lazer uygulamalarına başlamayı hedefliyoruz.  2024’de gelin saçlarında daha da ön plana çıkmak istiyoruz. Sınırlı sayıda kişi alıp kaliteli hizmet sunmak önceliğimiz.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.