enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
28°C
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
28°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Samsun’da ilçe ilçe deprem riski

Samsun’da ilçe ilçe deprem riski
Samsun Reklam Ajansı
19 Nisan 2024 12:43
A+
A-

Tokat’ta peş peşe meydana gelen ve Samsun’dan da hissedilen depremlerin ardından Samsun’da yaşayan vatandaşlar deprem riskini araştırmaya başladı.

Dün Tokat’ta Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde meydana gelen 5.6, 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremler Samsun‘dan da hissedildi. Kent merkezinde yaşayan kimi vatandaşlar sarsıntının ardından tedirginlik yaşarken, Samsun’un deprem riski yeniden gündeme geldi.

3 İLÇEYE DİKKAT

Kuzey Anadolu Fay Hattı Samsun’un güney ilçelerinden de geçiyor. Uzmanların 7.5 büyüklüğüne kadar deprem oluşturma potansiyeli olduğuna dikkat çektiği Kuzey Anadolu Fay Hattı Van Gölü’nden başlayarak Çanakkale’de Saros Körfezi’ne kadar tüm kuzey Anadolu’yu kesiyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı Samsun’da Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçelerinden geçiyor. Bu ilçeler 1. deprem bölgesinde yer alıyor.

Samsun il merkezi 2. derece deprem bölgesinde yer alırken, Alaçam, Bafra, Çarşamba ve Terme 3. derece deprem bölgesinde yer alıyor.

Türkiye’deki en büyük depremleri üreten Kuzey Anadolu Fay Hattı, Samsun il merkezine 55 km mesafede güneyden geçiyor.

Öte yandan bu fay hattı üzerinde Ladik, Havza ve Vezirköprü merkezli oluşabilecek yüksek şiddetteki depremlerin Samsun ili merkezinde en çok hasar verebileceği alanlar ise sıvılaşma riskinin yüksek olduğu Atakum sahil düzlüğü, Gazi caddesinin alt kısımları ve yapay dolgu alanları ile eski otogarın olduğu bölgeler olarak belirtiliyor.

Jeofizik Mühendisleri Ali Zeynel Abidin Denizlioğlu ve Murat Akbaş tarafından hazırlanan raporun tamamı için tıklayabilirsiniz.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.