enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Samsun’un TEKNOFEST karnesi

Samsun’un TEKNOFEST karnesi
Samsun Reklam Ajansı
5 Eylül 2022 15:54 | Son Güncellenme: 14 Nisan 2023 12:31
A+
A-

Küçüklüğümüzde karne günleri öncesi büyüklerimiz, “Ak koyun kara koyun belli olacak” derdi. Hele bir de karnede zayıflar varsa, “Takke düştü, kel göründü” diyip uyarılarını yaparlardı.

Samsun’da da TEKNOFEST önemli bir sınav niteliğindeydi ve tam olarak takke düştü, kel göründü.

TEKNOFEST Karadeniz gerçekten başarılı bir organizasyondu ve üstleniciler bence kendilerine düşeni yapmışlardı.

Ancak işin Samsun tarafında sorun çok.

30 Ağustos’ta başlayacak TEKNOFEST için aylar öncesinden reklam çalışmaları başladı. Bilboardlar TEKNOFEST ile kuşatıldı, ilanlar verildi.

Ancak biz geçen hafta gördük ki, amiyane tabirle TEKNOFEST için koparılan yaygara karşılığında hiçbir çalışma yapılmamış.

Gördük ki, Samsun bu tarihi fırsatı da tepti.

SORULAR

Samsun sevdalısı bir vatandaş olarak şunları sormak istiyorum:

1- Samsun’da yapılacak TEKNOFEST için TEKNOFEST Karadeniz ismi tercih edildi. TEKNOFEST Samsun ismi kullanılmadı, böyle bir reklam fırsatı tepildi. Soruyorum size, TEKNOFEST eğer Trabzon’da yapılsaydı, yine adı TEKNOFEST Karadeniz mi olurdu?

2- TEKNOFEST için Samsun’a 2 milyona yakın ziyaretçinin geleceği yönünde açıklamalar vardı. Resmi açıklama gelmese de 1 milyon civarında katılımcının şehrimize akın ettiğini biliyoruz. TEKNOFEST ile Samsun’a gelecek çoğu genç yaşlarındaki çok sayıda insanın Samsun’u tanıması, gezmesi, sevmesi ve belki de ileride yaşamak istemesi için ne yapıldı?

3- TEKNOFEST için facia durumuna ulaşan en önemli konu ise ulaşımdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, TEKNOFEST süresince travmayları ücretsiz yaptı. Tramvayın son durağından ise ringler ile TEKNOFEST’e ulaşım sağlandı. Elektrikli otobüsler ilk defa bu hatta kullanıldı. Ancak sosyal medyadan gördük ki, ulaşım konusu gerçekten eziyete dönüştü. Ringlerin çok geciktiğini, tramvayların ise adeta tıka basa dolduğunu gördük. Hal böyleyken kimse Samsun’u gezmek istemedi. Zaten TEKNOFEST alanı da şehirden izole bir noktadaydı. Milyonlarca katılımcının beklendiği bu festival için ulaşım planı neden yapılmadı, yapılan plan neden yetersiz kaldı?

4- Özellikle açılış günü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geldiği 3 Eylül günü trafiğin durma noktasına geldiğini biliyoruz. TEKNOFEST’e yetiştirilmek için büyük çaba sarf edilen Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi trafikte nasıl bir rahatlama sağladı? Bu rahatlamayı kimler hissetti?

5- Şehrin ekonomisini canlandıracak, esnafa nefes aldıracak böylesine bir kitle gelmişken bu fırsatı ne kadar değerlendirebildik?

6- Geleceğin şehri olma iddiasındaki Samsun turizm, kültür-sanat, spor, sosyal aktivite anlamında gelenlere bir şey vaat edebildi mi? Yoksa gelenler Samsun’da olduklarının bilincine dahi varmadan evlerine mi döndü?

SAMSUN’U YÖNETENLER DERSİNE ÇALIŞMAMIŞ

Görüldü ki Samsun dersine çalışmamış. Samsun’u yönetenler, siyasiler TEKNOFEST’in nasıl bir fırsat olduğunu kavrayamamış.

TEKNOFEST 1 hafta süren bir festivaldi ama doğru değerlendirilse Samsun için etkileri yıllarca sürecekti.

Samsun’un marka değerini artırmak, tanıtımını yapmak için altın tepside sunulan fırsat kaçırıldı.

Yazıma karneyle başlamıştım, karneyle bitireyim. Samsun’un TEKNOFEST karnesi kırıklarla dolu. Tembel öğrenci Samsun’a bu karneyle böyle bir fırsat bir daha gelir mi bilinmez. Samsun’u ve Türkiye’yi layık olduğu gibi yönetmek için geliyoruz. Geliyor gelmekte olan. Sevgiyle ve sağlıkla kalın.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.