enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Savaşta 100. gün: Kayıplar büyüyor

Savaşta 100. gün: Kayıplar büyüyor
Samsun Reklam Ajansı
3 Haziran 2022 14:13
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Moskova’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine “askeri bir operasyon” ismiyle bir savaş başlatmasının ardından 100 gün geçti.

24 Şubat’ta başlayan savaşın ilk günlerinde, Ukrayna’nın başkenti Kiev de dahil olmak üzere birçok önemli kent Rus birlikleri tarafından hedef alındı. Rusya’nın bu saldırılarında bölgede bulunan birçok havalimanı, köprüler, altyapı tesisleri ve sivil yerleşkeler de ağır hasar gördü. 

Rusya, füze saldırılarının yanı sıra bir paraşüt indirme operasyonu ile Kiev’in 25 kilometre uzağında bulunan Hostomel Havalimanı’na, kara ve denizden bir harekât ile de Ukrayna’nın önemli liman kenti Mariupol’e saldırdı. Sınır boyunca ilerleyen Rus işgal kuvvetleri, Ukrayna’nın kuzey komşusu Belarus’un topraklarını da kendisi için bir üs olarak kullandı ve bu bölgeden Çernihiv başta olmak üzere pek çok kuzey kentine taarruza geçti.

Batı dünyası başta olmak üzere birçok ülke Rusya’ya ciddi yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Rusya’dan da misilleme ile yanıt geliyor.

RAKAMLARLA RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Medyascope’un haberine göre;

  • Bugün 100. gününe giren Rusya-Ukrayna savaşında 6,2 milyon kişi yerinden edildi. 
  • Batı medyası savaşta 1 Haziran’a kadar en az 15 bin Rus askerinin öldüğünü ve 40 bininin de yaralandığını tahmin ediyor. Ukrayna tarafının iddiasına göre ölen Rus askeri sayısı 30 binin üzerinde.
  • ABD’nin açıkladığı rakamlara göre 24 Şubat’tan 19 Nisan’a kadar 5 bin 500 ile 11 bin arası Ukrayna askeri öldü, 18 bin asker ise yaralandı.
  • Birleşmiş Milletler (BM), 31 Mayıs’a kadar 4 bin 149 sivilin hayatını kaybettiğini, 4 bin 945 sivilin de yaralandığını tahmin ediyor. Ukrayna hükümeti tarafından yayımlanan rakamlar ise 11 bin ile 27 bin arası sivilin hayatını kaybettiğini gösteriyor.
  • Nisan 2022 itibarıyla Rusya – Ukrayna savaşı kapsamında AB’nin uyguladığı yaptırım sayısı bin 91. Rusya, dünya üzerinde en fazla yaptırım uygulanan ülke unvanına sahip. 
Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.