enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

SP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan: “Vatandaş iktidara kırmızı kart gösterecek”

SP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan: “Vatandaş iktidara kırmızı kart gösterecek”
Samsun Reklam Ajansı
19 Ocak 2023 15:39 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2023 15:49
A+
A-

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, “Seçmen 2019’da iktidara sarı kart göstermişti. 14 Mayıs’ta iktidara kırmızı kart gösterecek” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi, Engelliler Koordinasyon Başkanı İsrafil Bayrakçı, seçim çalışmaları kapsamında geldikleri Samsun’da Dijital 10 Marka ve Strateji Ajansı ile 7/24 Gündem’i ziyaret etti.

Ziyarette Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, Saadet Partisi Atakum İlçe Başkanı Muhittin Sadan ve teşkilat üyeleri de hazır bulundu. Teşkilat çalışmaları dolayısıyla Samsun’da bulunan Arıkan, 7/24 Gündem Genel Yayın Yönetmeni Nevin Aydoğan’a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İNSANLAR BU İKTİDARDAN BIKMIŞ

AK Parti iktidarından büyük bir bıkmışlık olduğunu söyleyen Arıkan, “Türkiye’nin her yerinde iktidardan bıkmışlık söz konusu. Altılı Masa’dan beklenti büyük. Biz de bu beklentiyi boşa çıkarmamak için çok yoğun çalışıyoruz. Emeklilerin tamamında bir feryat söz konusu. Seçmen 2019’da iktidara sarı kart göstermişti. 14 Mayıs’ta iktidara kırmızı kart gösterecek. Saha son derece müsait. Çalışmalarımıza AK Parti ve MHP’nin oyunun yüksek olduğu Erzurum’dan başladık. Yüzde 90 oyları vardı. Ancak o dönemler bitmiş bunu gördük. Herkesin canı yandı” sözlerini kaydetti.

Samsun’da da iktidar partisine karşı büyük bir tepki olduğunu dile getiren Arıkan, “Samsun’daki ziyaretlerimizde bir hanımefendi gözyaşlarını tutamadı ve ‘Allah rızası için bu masayı ayakta tutun, sıkıntılarımızı giderin’ dedi. Samsun’da 1 milyona yakın seçmen var. Biz o seçmene ulaşırsak başarıya ulaşırız. İktidar sokağa çıkamıyor. Açılışlar, protokol ziyaretlerinin ötesine geçemiyor. Muhalefet çok rahat şekilde sokakta çalışma yürütüyor. Bunun da sandığa yansıyacağını düşünüyoruz” dedi.

TESADÜFE YER BIRAKMAYACAĞIZ

Arıkan, Altılı Masa’nın aday belirleme süreci ve seçim güvenliği çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Altılı Masa’nın adayı 30 Ocak tarihinde Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantıda kararlaştırılır, Şubat ayının ilk haftasında açıklanır diye düşünüyoruz.

Türkiye’de siyaset isimler üzerinden götürülüyor. Altılı Masa olarak isimler değil sistem üzerinden, kimin yöneteceği değil nasıl yöneteceği üzerinden fikir yürütüyoruz. Bozuk olan sistem düzelmedikten sonra hangi ismin Cumhurbaşkanı olduğu fark etmeyecek. Avrupa’da örneklerini görüyoruz, bazen 3 ay hükümet kurulmuyor ancak sistem işlemeye devam ediyor. Biz o noktaya gelmek istiyoruz.

İktidarın kutuplaştırma üzerinden ülkeyi 20 yıldır idare ettiğini biliyoruz. Buna son vermemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün grup toplantısında, ‘muhteris’, ‘darbe şakşakçısı’ gibi hakarete varan ifadeler kullandı. Bunlara Altılı Masa’dan karşılık bekliyor, bu tuzağa düşmemek için gayret göstereceğiz.

Seçim güvenliği konusunda tüm önlemleri alıyoruz. Altılı Masa bu konuda Saadet Partisi Genel Merkezi’nde toplantı yaptı. Tesadüfe yer bırakmayacağız

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.