enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Yağmurlu
27°C
Samsun
27°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Tekcan: “Samsun’a ihanet projesi”

Tekcan: “Samsun’a ihanet projesi”
Samsun Reklam Ajansı
22 Nisan 2024 10:26
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Asarağaç’ta başlattığı projeye büyük tepki gösteren CHP SBB Meclis Üyesi Atila Tekcan, “Samsun’a ihanet projesi” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Meclisi Nisan ayı açılış toplantısı, ilk kez Halit Doğan başkanlığında gerçekleşti. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Atila Tekcan, denetim ve faaliyet raporu hakkında söz aldı.

EN ÇOK DAVA AÇILAN DÖNEMİ YAŞADI

Tekcan, SBB’nin Mustafa Demir yönetiminde tarihinde en çok dava açılan yönetimi dönemini yaşadığını belirterek, “Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarihinde en çok dava açılan yönetim dönemini yaşadı. 2023 yılında bin 120 dava açılmış. Önceki yıllardan devam eden davalarla beraber 2 bin 111 dava söz konusu. Bunun yanında bir yılda duruşma sayısı 6 bin 387. Adli tatil ve resmi tatilleri çıkarırsak 230 iş günü var. Günde 27 duruşma. En çok çalışan birim hukuk müşavirliği olmuş. Samsun Büyükşehir Belediyesi halkıyla mahkemelik olmuş, halkla husumet halinde. İdari davaların neredeyse tamamı, tüm davaların yüzde 70’i kapatılmış” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mahkemeden dönen projelerine tek tek değinen Tekcan, “Samsun Büyükşehir Belediyesi geçen dönem ‘Ben yaptım, oldu’ mantığıyla yönetildi. Bu dönemde öyle yönetilmemesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

DENETİM RAPORU USULÜNE GÖRE HAZIRLANMAMIŞ

Denetim raporunun usulüne göre hazırlanmadığını savunan Tekcan, “Denetim raporunda ihalelerin neye göre yapıldığını görmek isterdik. Faaliyet raporunda toplulaştırılarak yazılmış. Açık ihaleyle yapılması gereken işler bölünerek istenen kişilerden alınmıştır. Faaliyet raporundan kes kopyala yapıştır şeklinde hazırlanmıştır. İhaleler 22-B’ye göre parça parça  yapılmıştır. Rapora katılmadığımı beyan etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Tekcan’ın gündeme getirdiği diğer bir konu ise parası ödendiği halde yapılmayan otoparklar oldu. Tekcan, “Atakum Belediyesi ve tüm belediyeler yıllardır tüm otopark bedellerini Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ödedi. Bizim paramız hala içeride duruyor. Bunun karşılığında hiçbir otopark yapılmadı. Ya bizim paramızı güncel haliyle geri verin ya da otoparklarımızı yapın” sözlerini kaydetti.

İKİ GÜNDE BİR SALLANIYORUZ, AFET İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NI KURUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde halen Afet İşleri Daire Başkanlığı’nın kurulmamasını eleştiren Tekcan, “9 Nisan 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle afet işleri daire başkanlığı kurulması zorunlu hale getirildi. Ben de bununla ilgili 9 sayfa hazırladım, teslim ettim. 1943 yılında Ladik’teki depremde 4 bin vatandaş ölmüş. İki günde bir sallanıyoruz, Samsun’da bir deprem beklentisi var. Afet İşleri Daire Başkanlığı kurulması yasal bir zorunluluktur, kurulmasını talep ediyoruz” dedi.

Son dönemin en büyük tartışma konusu haline gelen Asarağaç’taki ağaç katliamını gündemine alan Tekcan, “Asarağaç ve Atatürk Evi projesi Samsun’a ihanettir. Büyük bir rant projesi. Asarağaç Tabiat Parkı M.Ö 60.000 yılına dayanan bir geçmişe sahip. Burası dünya kültür mirasıdır. Karadeniz’in en eski insan yerleşkesi olan Hitit, eski Tunç Çağı, Helenistik dönemden kalan anıt ve kalıntıların yer aldığı ve şu an Bayraktepe Milli Parkı olan, kültür ile doğayı insanlarımızla buluşturan bu yerleşim alanı haklı hiçbir gerekçe gösterilmeden, ‘yüksek riskli alan’ diye alınan bir kararla katledilmektedir. Burada esas olan imar rantına kılıf hazırlamaktır” dedi.

Tekcan ayrıca sosyal belediyecilik konusunda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sınıfta kaldığını ifade etti.

Atakum Nakliyat
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.